sobota 19. října 2013

Recenze: Stmívání

Stmívání (Stmívání, #1)
Počet stran: 303
Série: Stmívání, 1
Nakladatelství: Egmont, 
Anotace: Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo – až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Milenci však balancují na ostří nože – mezi touhou a hrozným nebezpečím.

Ach, taková upíří klasika. Kdysi jsem si myslela, že je Stmívání pěkná kravina (s prominutím), ale jsem prostě dost orientovaná na upířinu a taky na názory svých kamarádek, a ty mi prostě Twilight vnutily. Takže tak.
A nelituju, že jsem jim na to skočila.

Nejdřív jsem tedy viděla film. A když je dobrý i film, musí být skvělá i knížka. Takže jsem tedy přečetla Stmívání skoro jedním dechem. Příběh Belly jsem prožila nanovo a protože opravdu (teď se neurazte) nenávidím Edwarda Cullena - tedy pardon, jeho herce, Roberta Pattisona - tak jsem si na stránkách od Stephenie Meyer krásně představit. 
Ale jak už víte z obrázků mých Teamingů (viz. úplně dole), jsem prostě team Jacob. Napořád a svůj názor nezměním. Edwarda nemám ráda.

Abych Stmívání nějak přiblížila těm, kteří ještě nečetli... (ale měli byste! :P) Řekla bych, že už tu byl  sice Drákula, ale že právě tato kniha opět rozjela (a nezastavila) novou éru upírů. Aspoň mi to tak připadá. Drákula a Stmívání, prostě upírská klasika. :)
Postavy ve Stmívání jsou opravdu nevyzpytatelné, obzvlášť hlavní hrdinka Isabella, přezdívaná Bella, Swanová. Nikdy nevíte, na jakou myšlenku tady skoro dospělá dívka přijde. A když se potká s upírem? Ohó, z toho teda něco vzniká...
Druhá hlavní postava je (jak nečekané) upír Edward Cullen. Taky se vám tak hrozně líbí to příjmení? Je škoda, že Twilight opravdu zná každý, jinak bych toto příjmení používala snad pro každého.

 Jenže ani jedna z postav si mě moc nezískala, zkrátka jsem si oblíbila Jacoba (♥) a jako většina fanynek Stmívání i Emetta Cullena. Ty jeho poznámky... směju se jim pořád, když se mi nějaká vybaví.

A máte rádi akci? A hodně akce? Se stopařem Jamesem budete spokojení. James se mi tolik zařezal pod kůži, že teď, když slyším slovo stopař, tak prostě tuším, že to je něco jako z Twilightu...

1 komentář:

  1. Mně Stmívání přišlo strašně roztahané, ale já jsem prostě zaujatá proti upírům, má nejoblíbenější upírská sága je Vampýrská akademie a ani ta ode mě na Databázi knih nedostala plný počet hvězdiček...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥