pondělí 28. října 2013

Recenze: A Shade of Vampire

A Shade of Vampire (A Shade Of Vampire, #1)



Série: A Shade of Vampire, 1

Počet stran: 147
Nakladatelství: ? (podle všeho vlastní náklady Belly Forrest), 2012
Anotace (přeložená):
Večer, kdy Sofia Claremont oslaví sedmáctné narozeniny, je vsáknuta noční můrou, ze které se nemůže probudit.
Úplně klidná večerní procházka po pláži se změní v děs, když ji napadne hrůzostrašné bledé stvoření.
Je unesena na ostrov, kde má slunce zakázáno vyjít.
Ostrov Uncharted není na žádné mapě a vládne mu nejmocnější upír všech klanů na planetě. Probouzí se zde jako otrok, zajatá v řetězech.
Sofiin život nabírá děsivé otáčky, když zjistí, že je v moci tajemného Dereka Novaka.
Přes jeho závislost na moci a obsesivní touze po její krvi, si Sofia brzy uvědomí, že nejbezpečnějším místem na ostrově je v její kajutě, a že musí udělat vše, co je v jejích silách, aby přežila další noc.
Bude to úspěch? ... nebo jí je předurčen stejný osud, jako všem ostatním dívkám v moci Novaků?


Sofia Claremont konečně slaví sedmnácté narozeniny, ale není šťastná. O svém otci neví nic, její matka se zbláznila a její nejlepší kamarád Ben se zamiloval do jiné. Osamocená se prochází po pláži, když se ukáže záhadný cizinec Lucas.
Jenže z celkem obyčejného krátkého hovoru se vyklube něco zlého.

Lucas je upír, jak Sofia brzy zjistí. Unesl ji na Blood Shade, ostrov plný upírů, jemuž by rád vládl bez keců své sestry Vivenne, ale je tu další zádrhel. Lucasův bratr Derek se právě probudil po 400 letém spánku a stává se vládcem ostrova. Ovšem se zamiluje do Sofie, která odmítá žít mezi upíry...

Tato kniha je fakt bombastická, tu musíte číst! :) Byla to moje první kniha v angličtině a fakt říkám, super. Sice mě trochu překvapilo, jak se Derek okamžitě zamiloval do Sofie, ale láska na první pohled je láska na první pohled, že jo. :D Takže ideální pro romantiky.
Sofie mi nepřišla jako ta tupá hlavní postavička, která jde světem, neustále se mučí tím, jak si o sobě myslí jen to nejhorší apod. Ne, Sofie je inteligentní dívka, která ví, co čekat od světa. A vypořádá se i s upírem.
Vivienne, Derekova sestra, se mi líbila opravdu hodně. Sice se tam moc často neukazovala, ale byla opravdu perfektní, měla správné poznámky a podle epilogu, který jí Bella Forrest přenechala, bych usoudila, že se dokonce přiklání k Derekově straně než k Lucasově. :)

Velice pěkné. Úžasně mě okouzlilo, jak Bella Forrest vystihla ten konec. Nejdřív se Sofie rozhodne pro to, a díky Derekovi zas pro něco jiného. No, nebudu spoilerovat, prostě přečtěte! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥