středa 16. října 2013

Recenze: Drakie 3 | Závěr drakijské trilogie



Série: Drakie, 3
Počet stran: 264
Nakladatelství: CooBoo, 2013
Originální název: Hidden: A Firelight novel
Anotace:
V druhém díle Drakie se Jacinda rozhodla vydat za svou matkou, kterou drakijský kmen vykázal z města. Předtím ale ještě chce zachránit Miriam, mladší Cassianovu sestru, z enkroské pevnosti, protože cítí určitou odpovědnost za to, co se jí stalo. S Jacindou chce opustit město i Tamra, která se jednou provždy utvrdila v tom, že o ni Cassian nestojí a nikdy stát nebude, obzvlášť poté, co uzavřel svazek s Jacindou. Záchrannou skupinu nakonec ale tvoří čtyři osoby: Jacinda, Tamra, Cassian a Will. Všichni, i když s výhradami, ve finále odsouhlasí nebezpečný plán, v rámci kterého se má Jacinda dostat do pevnosti jako zajatec, najít Miriam a pak se jen nechat zachránit zbývající trojicí. Cassian by ji totiž díky poutu, které mezi nimi vzniklo po uzavření svazku, měl bezpečně najít. Jenže jedna věc je plán a druhá věc je realita…

Jacinda má na krku dost problémů. Má svazek s Cassianem, ale miluje Willa. Miriam unesli lovci a ona cítí zodpovědnost za to, že se to stalo - a chce ji zachránit. A pak je tu matka Zara, kterou Severin vykázal z kmene, a Jac se za ní chce vydat. Všechno se ale komplikuje...
Jacinda má jít do pevnosti a Cassian ji díky poutu ve svazku najde. Jenže už z anotace vyplývá, že nic není jednoduché. Na scénu vstupuje nová postava - Deghan - a ten bude mít s Tamrou trochu více společného: jen pro ty, co jako já fandily, aby se přidala ke Cassianovi ;).

Abych řekla na rovinu, tenhle díl byl fakt fajn a na to, že byl vzato nejužší, byl nejvíc nabitý akcí. Jacindin útěk z enkroské pevnosti, záchrana vlastně všech a pak Zara. Vážně se vám to bude líbit Nechci prozrazovat konec, ale jsou tady i úmrtí - jeden lovec a jedna drakie (nemusíte se bát, Will ani Tamra to nebudou! :))

Ale jako vždy se objevilo zakončení, u nějž jsem si říkala: "To to nemohli vymyslet líp?" Přece jen je ten konec takový... nedořešený, ještě je tam spousta věcí co udělat. Co se s tou Zarou stane??? Dobře, Sophie udělala ještě novelu k tomuto dílu, myslela jsem, že bude s Cassianem (obvykle přece jen bývá z pohledu odstrčených kluků), ale ona vybrala Azurku a ještě k tomu je tam úplně jiná zápletka. Ani zmínka o Jacindě. No, ještě uvidíme.
A vám se líbila Drakie 3? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥