neděle 20. října 2013

Recenze: Nový měsíc

Nový měsíc (Stmívání, #2)Počet stran: 464
Série: Stmívání, 2
Nakladatelství: Egmont, 2008
Anotace:
Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost.
Zamilovat se do upíra je však daleko nebezpečnější, než si Bella dovede představit. Edward už Bellu zachránil ze spárů zla, ale nyní, když jejich vztah ohrožuje vše, co je jim drahé, oba zjišťují, že potíže teprve začínají.


Nový měsíc je úspěšné pokračování románu Stmívání (Twilight). No, co bych řekla, líbilo se i nelíbilo. Některé scény vyšly najevo s prvním dílem, ale některé značně poklesly. Takže tři hvězdičky.
V tomto díle jde o to, že se Edward Cullen najednou rozhodně odstěhovat se. Tím si to u mě dost pokazil, protože kdo by byl takový idiot, že se odstěhuje od holky - prý pro její bezpečí? No jo, no, to je prostě Edward. A naše Isabellka to bez něj samo sebou nemůže přežít, ale najednou přichází na pomoc Jacob.
Jacob, o kterém přichází docela zajímavá pravda, která už není spoilerem, protože ji přece všichni víme, Jacob je vlkodlak. Edward je teda génius, prý když odjede, ochráni Bellu, jo? Hodně vtipné. A co vlkodlak, Edo?
A pozor, je tu další husťárna. James už je mrtvý, vlkodlaci s Jacobem zamilovaným do Belly (ach, ty milostné trojúhelníky) zabíjí Laurenta...
ale co Victoria?
Co bych  tomto díle Belle odepřela? Její hrozné chování, když se utápěla v depresích kvůli Edwardově nepřítomnosti. Nenávidím tě, Edwarde. Ve filmu seš hnusnej, teď seš takovej i na papíře.
No, krátké, ale co s tím uděláme. O téhle knize se nic moc psát nedá, takže tak.
Četli jste? A líbilo?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥