pondělí 28. října 2013

Rozhovor s Gaylou Twist | Call of the Vampire




.

Skáču radostí do stropu, protože se mi povedlo udělat další rozhovor. Tentokrát to je spisovatelka Gayla Twist, které vychází Call of the Vampire (v Americe). Na tuto novinku se už brzo chystám :) A jak už jste nejspíš zjistili i u Wendy Higgins, ráda se ptám na informace o knížkách, co by mi na to spisovatelé řekli. Ani Gayla tomu neunikla :)

Opět je to kvůli Gaylině národnosti v angličtině, takže se omlouvám za případné chyby v překladu.

Dobrý den, Gaylo. Jak jde život? :)
Jde to skvěle, díky za optání . Právě dokončuji další knihu - tentokrát ne v sérii Vanderlind Castle - a jsem vždycky nadšená, když v závěru "leštím" svůj příběh. Nemůžu se dočkat, až ji vydají . Původně jsem myslela, že to bude kolem poloviny prosince, ale teď je v plánu třeba americký Den díkuvzdání (konec listopadu), pokud by to tak nějak vyšlo.

Vaše kniha Call of the Vampire je horká novinka, mám pravdu? Můžete okolo ní něco prozradit?
Jsem ráda, že se Call of the Vampire (#1 v sérii Vanderlind Castle) a Heart of the Vampire (#2 v sérii Vanderlind Castle) dobře prodávají . Dostávám několik e-mailů a zpráv denně (miluju různé jazyky). Napsat Call of the Vampire (a celou sérii) mě napadlo, když jsem viděl slovo Aurorean jako slovo dne - nebo slovo úsvitu - a myslela jsem si : "Páni , Aurora je tak skvělý název pro upíra ." Pak jsem si pomyslela: "Ne, Aurora je jméno dívky, kterou upír miluje." Zde je odkaz na Call of the Vampire pro každého, kdo by se chtěl podívat: http://www.amazon.com/Vampire-Vanderlind-Castle-Series-ebook/dp/B00BWE0XGE/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1370970712&sr=8-3&keywords=the+call+of+the+vampire 



Chystáte se napsat další knihy?

Kniha # 2 - Heart of the Vampire -  vyšla v červenci. Kniha # 3 - Fate of the Vampire - by měla v polovině února 2014. Všechno by mělo být se stejnými postavami , ale tak trochu jsem uvažovala o jiných postavách. Hodně psaní knih, málo času. LOL.


Byl váš sen , napsat knihu? :)
Vždycky jsem chtěla psát, od té doby, co si pamatuji, tak ano, to byl vždycky můj sen. Když jsem byla příliš mladá na to napsat sama celou knihu, tak jsem příběhy diktovala mámě a ta mi je sepisovala na psacím stroji.

Jak jste na tom se čtením? Máte oblíbený žánr?

Vždycky jsem četla dvě knihy najednou, jednu beletrii a jednu ne-beletrii ;). Obvykle jsem četla jednu rychleji a pak zas začala s další. Ale myslím, že je důležité také přečíst zdravou dávku ecyklopedií, aby se mozek zdokonalil, rozšířil znalosti po světě a ( pro mě) ujasnit si některá fakta pro psaní. Co se týče žánru, miluji klasiku, ale v poslední době jsem se dala na fantasy a sci-fi. (Paolo Bacigalupi je nová tlačenice.) Přečtu alespoň 50 knih za rok, tak se snažím zůstat v řadě. Nejsem velký fanoušek dlouhých sérií. Obvykle to vzdám po třetím nebo čtvrtém dílu. Pořádná zpověď: Nikdy jsem nečetla dál přes čtvrtého Harryho Pottera. Četla jsem první tři a půl několikrát, vždycky přemýšlím, že jsem se měla dotlačit až na konec série, ale stále ztrácím nit to tak nějak dokončit.

Hodně štěstí v psaní, Gaylo! :) Díky za rozhovor!
Není zač, jsem ráda, když se mě lidé ptají . Jsou pro mě cenní. Call of the Vampire (# 1) a Heart of the Vampire (# 2 ) jsou obě v současné době k dispozici na Amazon. Fate of the Vampire (# 3) tedy, jak jsem zmiňovala, by měla vyjít v půlce února. A jestli chcete, mrkněte na mou plánovanou prácičku, s autory Gayla Twist a komiksovým tvůrcem jménem Ted Naifeh, která se pořádně rozjede zhruba koncem listopadu (nebo začátkem prosince). Pracovní název: Broom with a View (Koště s výhledem). Ještě jednou díky! GT

Autorku můžete nalézt na www.gaylatwist.blogspot.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥