čtvrtek 17. října 2013

Recenze: Mrazivý thriller | Léto není jen teplé

Série: Thrillery Fragment
Počet stran: 176
Nakladatelství: Fragment, 2012
Originální název: Sommerfrost
Anotace:
V jihošpanělském městečku Marbella si patnáctiletá Lyra připadá jako v ráji. Až do chvíle, kdy zmizí její spolužačka Pia. Lyra se rozhodne přijít tomuto záhadnému zmizení na kloub. Nedlouho poté je Pia nalezena mrtvá a z letní idylky se stává zlý sen. Lyře se zdá, že se její matka chová divně. Navíc je přesvědčená, že zahlédla svou sestru, která zahynula již před deseti lety. Co jí matka tají? Jaká děsivá tajemství měla zůstat navždy skryta?


Po katastrofě, která se stala před 10 lety v Německu. se Lyra a její matka odstěhovaly do slunného Španělska. Právě před deseti lety zemřela Lyřina starší sestra Viola na autonehodu. Máma o Viole vůbec nemluví, Lyra by se však o sestře ráda dozvěděla víc. Ví, že Violina smrt mámu stále trápí, takže si toho zatím moc nevšímá.

Prázdniny začínají jako každé jiné. Slunce, přátelé na pláži a voda, voda, voda. Navíc, Lyřin učitel angličtiny onemocněl, takže co by kdo chtěl víc? Všechno se vyvíjí naprosto dokonale, ale jen do doby, než někdo zavraždí Lyřinu spolužačku Piu. Nikdy se s ní sice neměla v lásce, ale tak nějak cítí, že by měla vypátrat, kdo je zodpovědný za Piinu smrt. Naštěstí tady má kamarády Patricka, Beu a Olivera, kteří jsou vždycky na její straně.

Při pátrání po vrahovi ale Lyra objevuje záhadného Leandera, který se prý kdysi znal s její sestrou Violou a byl do ní zamilovaný. Lyra pak Violu zahlédne při trhu. Lyra tomu nedokáže uvěřit. Že by měl Leander pravdu a Viola nezemřela, ale utekla z domova? Violin deník, který Lyra objeví v mámině skříni, o tom taky mluví své. Lyra s Patrickem se pouští nejen do pátraní po Piině vrahovi, ale i po tom, jestli je Viola stále naživu.
Strhující příběh, u nějž se konec vyvine úplně jinak. Lyra se mi zdála trochu naivní, ale jinak uvažovala celkem správně. No, nikdo zkrátka není dokonalý. Detektivky jsem nikdy moc nemusela, ale tohle mně naprosto uchvátilo. Podezřelého jsem měla už na začátku a pomalu bych ani nečekala, že pachatelem bude ten, kterým je ;) Můžu vřele doporučit, ale pro ty, co mají silnější mozky. I já jsem měla trošku strach ;).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥