středa 16. října 2013

Recenze: Chvíle před koncem | Co kdyby vám zbýval jeden den života?

Série: není
Počet stran: 384
Nakladatelství: CooBoo, 2012
Originální název: Before I Fall
Anotace:
Co kdyby vám zbýval jen jeden den života? Co byste dělali? Koho byste políbili? A jak daleko byste zašli, abyste si svůj život zachránili?
Samantha Kingstonová má všechno: kluka, o kterého by stála snad každá, tři úžasné nejlepší kamarádky a prostě všechno nej na střední škole Thomase Jeffersona - od nejlepšího stolu v jídelně až po nejlepší parkovací místo. Pátek 12. února by měl být jen další z řady dnů jejího perfektního života.
Místo toho se ukáže, že je to den poslední…

Chvíle před koncem je kniha bez různých fantasy blbinek, co teď dobývají svět. Jsme v Americe, v životě Samanthy Kingstonové, která žije jako typická americká puberťačka. Má partu holek, vládne celé škole a získala toho nejlepšího kluka, o kterém by se každé jen snilo. Co si přát víc?
Samanthě, přezdívané Sam, se ale stane prapodivná věc - po bouračce, kdy zemře, se jí začnou opakovat všechny dny. Do písmene a do puntíku se všechno plní, a Sam si může dělat, co chce. Jenže později pochopí, že to není vítězství...

Sam přichází na dost podstatné věci v životě, kterých si předtím nevšimla. Například takzvaná "počůranka" Juliet Sykesová není tak špatná - a závisí na ní Samanthin život...

Lauren Oliver si získala fanoušky nejen díky nápadu, ale i kvůli překvapivému konci. Abych se přiznala, ani já jsem něco takového nečekala. Absolutně mě to překvapilo a uronila jsem i pár slz... Zezačátku jsem knížce tak moc nedůvěřovala a to kvůli "extrémním" scénkám, ty se tam naštěstí objevily jen málo :) Velice fajn, měli byste číst! ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥