středa 23. října 2013

Recenze: Muka

Počet stran: 328
Série: Andělé, 2
Překlad: Jana Jašová
Nakladatelství: Knižní klub, 2011
Originál: Torment
Hodnocení: 3.92 hvězdiček
Anotace:
 Nebezpečné, vzrušující a tajemné romantické dobrodružství Padlých andělů pokračuje v knize Muka. Druhou část série, ve které láska nikdy neumírá, napsala opět Lauren Kateová.
Luce prožívá peklo na zemi. Trvalo dlouho, než našla svou pravou lásku, padlého anděla Daniela. Ten teď tvrdí, že ji musí opustit. Jeho úkolem je jít a bojovat proti Vyhnancům, nesmrtelným, kteří Luce usilují o život. Daniel ji ukryje ve škole na skalnatém kalifornském pobřeží. Jejími spolužáky jsou nezvykle nadaní studenti – Nefilim, potomci padlých andělů a lidí. A Daniel odchází hledat nesmrtelné… Luce se ve škole konečně dozví, co jsou ony záhadné stíny, které vídá od dětství, a jak může s jejich pomocí nahlédnout do minulých životů. Ale čím více se rozšiřují její znalosti, tím víc podezřívá Daniela, že jí neprozradil všechno. Něco skrývá, něco nebezpečného. A co když jí lhal o minulosti? Luce začne mít podezření, že ve skutečnosti je její osud jiný. Předurčeným vyvoleným nemusí být právě Daniel.

Druhý díl série Andělé mě bavil o něco míň než první, ale pořád to mělo něco do sebe. Přece jen jsou andělé andělé, že?

V tomto dílu jde hlavně o to, že Luce žije v nevědomosti a Daniel jí v tom nijak nepomáhá. V tomto díle upřímně lituju Cama, který by dívce všechno nejradši vykecal. Měl jsi to udělat, Camerone!
Pokud jde o napětí, většina akcí a zvratů se dá lehce odhadnout. Luce je navíc trošku víc připitomělá než v minulém díle, takže to ubírá tu jednu hvězdičku, ale mě se to pořád tak nějak líbilo. Tedy, nebudu křivdit tak moc - ukončení a takový spád ke třetímu dílu byl moc moc dobrý.
 
Většina děje se odehrává ve slunné Kalifornii, kam Daniel svou životní lásku prostě dotlačí. Proč? Důvod je jednoduchý; po Luce jdou Vyhnanci. Nebeská brána se po pádu andělů (ano, jak nečekaný název prvního dílu) uzavřela a právě tato podivná skupinka lidí se chce do nebe dostat.
A jak jinak, než aby tomu hlavní hrdinové zabránili.
 
V sérii Andělé se neustále zmiňuje Luceina minulost, po které tak hrozně prahne... až mě to ani nebaví. Přišlo mi to jako bonus, prostě něco navíc, aby vůbec bylo o čem psát.
Ale tím neříkám, že mě to nebavilo. :P
 
No, nevím, jestli rozhodně stojí za přečtení... ale ta obálka je úžasná, že? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥