středa 16. října 2013

Recenze: Drakie 2 | Pokračování příběhu drakie a lovce


Série: Drakie, 2
Počet stran: 264
Nakladatelství: CooBoo, 2012
Originální název: Vanish: A Firelight novel
Anotace:
Jacinda vyzradila tajemství svého drakijského kmene, aby zachránila chlapce, kterého miluje. Převtělila se kvůli němu před lidmi, a tak porušila jedno z nejpřísněji dodržovaných pravidel. Teď se ale musí ke kmeni vrátit, s vědomím, že Willa možná už nikdy neuvidí. Will má zastřenou paměť a jeho vzpomínky na onu osudnou noc a slib, který Jacindě dal, jsou zřejmě ty tam. Za své prohřešky a za to, že z drakijského města utekla, ale hlavně proto, že se zamilovala do lovce draků, Jacinda přichází o výsadní postavení i o nejlepší kamarádku Azurku. Cítí se strašně osamělá a začíná pochybovat o tom, jestli přece jen nedělá chybu, když se vzpírá kmenovým pravidlům, a jestli by se jim neměla nakonec podrobit. Přesto se upíná k naději, že na ni Will úplně nezapomněl, najde ji a zase budou spolu. Může se její přání splnit a bude schopná případně s Willem odejít a všeho se vzdát?

Xander a ostatní lovci už vědí o Jacindině právě podstatě, když se vrhla ze srázu zachránit Willa před Cassianem. Záchranila jej, ale Cassian ji pro bezpečí odváží zpět do kmene; s celou její rodinou. Tam je vyvrhelem - i nejlepší kamarádka Azurka se jí straní. Jacinda je v koncích a je tu pouze kamarád Cassian, který chce být něčím víc než kamarádem...

Druhý díl odhaluje více z Cassianovy duše a právě tady jsem se rozhodla, že jsem v jeho týmu. Je úplně jiný než Will a právě on postrádá vlastnosti, které Cassiana dělají takového, jaký je. Kdybych měla určit nejoblíbenější díl ze série, tak je to nejspíš tento. :)

Tento díl zdaleka není tak moc nabitý akcí, jako ten následující, ale je fakt fajn ;). Jestli někoho nenávidím, tak je to Severin (některé lidi se vážně nedají pochopit a on je jedním z nich) a pak Cassianova mladší sestra Miriam. Moc si mě nezískala.
Jak jste na tom vy s Útěkem? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥