čtvrtek 17. října 2013

Recenze: Polibek pro Annu

Počet stran: 336
Série: Polibek pro Annu, 1
Překlad: Jana Montorio Doležalová
Nakladatelství: CooBoo, 2012
Originální název: Anna and the French Kiss
Hodnocení Goodreads: 4.16 (z 98 125 hodnocení)
Anotace:
Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala…
 
Představte si, že jedete studovat do Paříže... Do nádherné Paříže! Já bych si s Annou místo ihned vyměnila. ;)


Teda až na ty drobnosti, že jsem se francouzsky učila jenom jeden rok a to pomocí zájmového kroužku, takže bych taky musela spíkovat anglicky. ;-) Takže za to Annu obdivuju, že se opravdu s vervou pustila do boje.
Tohle je taková milá prázdninová knížečka, já ji četla u bazénu a můžu potvrdit, že stránky ubíhají rychle. Je to psáno takovým zvláštním a prdlým způsobem, že to opravdu jede :)


Anna byla úžasná hlavní hrdinka. To jako bez diskuze. Holka se přestěhuje do Francie kvůli studiu a potká tam úžasného Étienna St. Claire, který je ale zadaný! HA, zápletka je na místě.
Samotný Étienne byl taky skvělej, sice ne až tak úžasnej, jako třeba Adrian (jo, na toho nemá prostě nikdo), ale autorka si ho vymyslela fakt dobře.


Nejlepší bylo, že jsem asi týden po přečtení uměla dalších pár slovíček francouzsky! (Jo, přiznávám se, teď už jsem je zapomněla. :D) Nejlepší byly scény, kdy Anna musela mluvit francouzsky, třeba jak si objednávala snídani. (Nebo jak ji Étienne poblil. To sice není až tak vtipný, ale mně to připadalo.)
Steph se umí dobře vyjadřovat. Fakt, i Lola to potvrzuje, i když ta už na Anně něco ztrácí (ale ne tak moc, fakt). Upřímně doufám, že se z Isly vyklube něco podobného! :)


Tato recenze byla přepsaná (ano, konečně jsem se k tomu dokopala!), navíc ta stará stála za nic, takže... :)

1 komentář:

  1. Moje oblíbená scéna byla taky poblití Anny. S recenzí musím souhlasit, je to lehké čtení.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥