čtvrtek 17. října 2013

Recenze: Jsem zlomená | Pokračování oblíbené Roztříštěné úplně změní pohled na Juliettin svět

Série: Roztříštění, 2
Počet stran: 392
Nakladatelství: CooBoo, 2013
Originální název: Unravel Me
Anotace:
Tik
tak
tik
tak
tik tak tik tak…
Už je skoro čas
na válku!
Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlaví ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku.
A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné. V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem.

Juliette. Dívka se smrtícím dotekem. Rodiče ji vyhodili na ulici přenechali ji jiným. 264 dní byla zavřená. Ale teď je všechno jinak. Poté, co utekla ze spárů Warnera a spolu s Adamem, Kenjim a Jamesem se ubytovala v Bodu Omega, se cítí jinak. Jinak, ale stále špatně. Všichni ji mají jako zrůdu divnou dívku se smrtícím dotekem a bojí se jí. Adam je sice vůči jejímu doteku imunní, ale ne jen tak náhodou. A stále ho to něco stojí...
Adamova láska, nebo Adamův život?

A pak je tady Warner. Bod Omega je sice pod zemí, ale on okolo něj stále slídí. Něco se děje, to je všem jasné. A je toho víc než dost; dorazil Warnerův otec Anderson a záležitost nabírá grády.
Jenže je Warner opravdu takové monstrum jiný, jak si Juliette myslí?
Nikdy nespoléhejte na první pohled.

Můj první dojem z knížky? Moje srdce hoří, hoří a to jen pro Warnera. Možná jsem jím v Roztříštěné opovrhovala, ale tady ukázal zcela jinou stránku a fakt si mě získal. Nedivím se, proč se na blozích většinou objeví tým Warnera než Adama. Jsem zlomená je prostě děsivá skvělá, nabitá smrtící akcí, při nichž nejednou budete držet palce pro Bod Omega.
Když odsuneme Warnera a porovnáme ostatní postavy, tak bych si hned na druhou příčku dala Kenjiho. Je to fakt magor a klidně to řeknu otevřeně, protože to je pravda. Jeho hlášky vás nikdy nebudou nudit a díky nim mi knížka zase připadala pestřejší.
Ano, Juliette to sice s tou kritikou přehání, ale v jádru je to hrozně fajn holka, která neví, co dělá.
A proč nemůžu mít delší recenzi? Protože knížka je fakt nabitá takovými zvraty, že kdybych jen o něco víc napsala, tak vám zkazím celý zážitek. Takže máte jasný úkol; přečíst. ;)
Jsem zlomená vás bude děsit.
Jsem zlomená je trhák.

1 komentář:

Děkuji za každý komentář! ♥