pondělí 11. listopadu 2013

Cestou knižní zpívám si jen (2)


Meme z mé dílny, jehož cílem je zveřejnit nějaké místo z knihy a říct na něj svůj názor.
 

série Škola noci od Phyllis C. Cast a Kristin Cast

Škola noci se odehrává v Tulse, kde začíná příběh šestnáctileté středoškolačky Zoey Redbirdové. Podle jejích slov je to vyloženě zapadákov, existuje několik hezčích míst, kam by se chtěla podívat. Jenže to se jaksi přetrhne, když ji ve škole označí a přesouvá se do Školy noci.
Škola noci je, jak už vypovídá název, škola pro upírská mláďata a vyučuje se jenom v noci. Vlastně vás tam připraví na to, jak žít jako dospělý upír, učí vás základy a stávají se z vás pomalu nesmrtelní.
Upřímně, nedokážu říct, jestli bych chtěla být nesmrtelná. Jednou jo, jednou zase ne, je to jako na houpačce, takže opravdu nevím. Každopádně Škola noci je velice zajímavé místo, a to nejen díky zaměření na noc, ale i díky lidem, kteří se tam objevují. Nebo bych spíš měla říkat upíři? :)
Ale zameřím se na celou knihu, jsou tam dvě místa: Škola noci a jednoduše obyčejná Tulsa. Abych se přiznala, asi bych si vybrala Školu noci; přece jen jsou tam vesměs fajn lidi, a předměty na vyučování taky neuškodí. A kdo by nechtěl být upířím básníkem? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥