neděle 6. dubna 2014

První čtvrtletí aneb zhodnocení tří měsíců 2014

Odteď budu každé čtvrtletí hodnotit všechny knihy, které jsem v to období přečetla, a řadit je do kategorií... tak uvidíme, co se vyklubalo z ledna, února a března. Je hrozně složité vybrat pár knih ze všech přečtených... 

Překroč svůj stín (Pushing the Limits, #1)Nejlepší kniha
Katie McGarry - Překroč svůj stín

Tady jsem hodně dlouho váhala a nakonec se rozhodla pro tuto knihu. Opravdu mě okouzlila. Jak jsem již psala v recenzi (já ji tedy ještě nedopsala, ale to už je méně podstatné :D), začátek byl lehce špatný, ale pak se to pořádně rozjelo. Hrdinky jako Echo a hrdinové jako Noah by byli skvělí. Fakt super, jen mě mrzí, že se v sérii nepokračuje se stejnými postavami.

Zář (Zář, #1)Nejhorší kniha
Alexandra Adornetto - Zář

Totální kravina. Obálka je kouzelná, hrozně jsem se na ni těšila, ale Bethany to totálně pohnojila. Na každé stránce nezapomněla poznamenat, jak je pro ni těžké být v lidské kůži, no... nesympatické postavy, takže tak.

Vlčí krev (Syn pekel, #1)Největší překvapení
Michaela Burdová - Syn pekel: Vlčí krev

Tak tohle jsem fakt nečekala! :) Hrozně jsem se u této knihy nasmála. Vraždy a humor, kdo by neřekl, jaká to je skvělá kombinace. Rozhodně doporučuju!

Dračí oči – ČarodějkaNejvětší zklamání
Kristina Hlaváčková - Dračí oči: Čarodějka

Absolutně nechápu, jak tato kniha může být označená YOUNG ADULTS. Hlavní hrdince je osm let a chová se hrozně dospěle. Unikne elfům, kteří jsou vycvičení. Ne všechny hrdinky jsou superhrdinky! Ale aspoň trochu srandy tam bylo.

Destroy Me (Shatter Me, #1.5)Nejlepší klučičí postava
Tahereh Mafi - Destroy Me

Tak tady bez diskuze. Suverénně vítězí Warner. Je to prostě moje nejnejnejnejnejvíc oblíbená postava mužského pohlaví. Kdo ještě nečetl tuto novelu, měl by si pohnout! (A připočítejte sem ještě Kaidana.)

Příběh draků (Serafína, #1)Nejhorší hlavní postava
Rachel Hartman - Serafína: Příběh draků

Serafína mě opravdu vytáčela. S Lucianem asi nejvíc. Prostě nepřizná, že ho má ráda. A draci se tu ani moc nevyskytovali, což mě fakt mrzelo. Všichni v tomto příběhu byli vůbec hrozně divní.

Outsider (Tommy & Tara, #1)Nejočekávanější kniha
Nikki Finn - Outsider

Když jsem zjistila, že Nikki knihu dopisuje, ihned se mi zlepšila nálada. Dostala jsem se mezi prvních pět, kteří ebook dostali před možností stažení, a opravdu jsem byla nadšená. Nikki se tato kniha hrozně moc povedla.

Šampion (Legend, #3)Nejvíc uroněných slziček
Marie Lu - Šampion

Tady to asi ani nemusím uvádět. Vlastně by se tato kniha dala označit jako jediná, u které jsem brečela tak dlouho (dokonce i ve sprše, ale o tom pššt). Ten závěr... čekala jsem všechno, jenom tohle ne. Opravdu povedené, Marie.

Proroctví sester (Prophecy of the Sisters, #1)Nejvíc vykulených očí O_O (obrazně)
Michelle Zink - Proroctví sester

To jejich věčné "nu" na začátku věty mě totálně frustrovalo, fakt! Knihu jsem ani nedočetla. Ale obálku má nádhernou.

Vlčí krev (Syn pekel, #1)Nejhlasitější smích
Michaela Burdová - Syn pekel: Vlčí krev

Už jsem psala výš, že tahle kniha mě prostě odrovnala.


A jak to vypadá u vás? :)

3 komentáře:

  1. Súhlasím, Zář je hrozné... Dvojka sa mi ale páčila, tá mala byť napísaná ako jediná, lebo trojku som chcela vyhodiť z okna :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, na GR jsem četla :D Mně se ani do té dvojky nechce. :)

      Vymazat
  2. Ahoj Máš úžasný blog a Děkuji že si mi okomentovala ČLÁNEK :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥