úterý 8. dubna 2014

Recenze: Překroč svůj stín | Tma v mysli a všude okolo

Překroč svůj stínPočet stran: 270
Série: Pushing the Limits, 1
Překlad: Adéla Špínová
Nakladatelství: CooBoo, 2014
Originální název: Pushing the Limits
Hodnocení Goodreads: 3.76 (z 628 622 hodnocení)
Anotace:
Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, svět se jí obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit.

Noah jí totiž rozumí.
A pomůže jí najít odpovědi.
Přitom by neměli mít vůbec nic společného.

A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín.

Tahle kniha se mi hrozně moc líbila. Ze začátku jsem jí tedy vůbec nedůvěřovala, protože se mi Echo opravdu nezalíbila (a ten její otec s Ashley už vůbec ne), no prostě tak. Ale Noahovy kapitoly mi dovolily nahlédnout pod pokličku a já... já zjistila, že se mi tato kniha opravdu hrozně moc líbila.

Pohledy se střídají u dvou hlavních hrdinů - Echo Emersonové a Noaha Hutchinse. Oba jsem si zamilovala. Začátek mi přišel trochu nudný, pořád se přetvařovat atd., ale Noahovy rodinné situace mě okamžitě navnadily číst dál a dál. Echo si to nakonec taky vylepšila... a já jsem teď hrozně zklamaná, že není pokračování přímo s touto dvojicí.
Echo byla oblíbená, ale všichni se jí straní, už jen kvůli jizvám na rukou. Musím říct, že mě hrozně bavilo si tipovat, jak to ve skutečnosti bylo, co se opravdu stalo a tak. Jak si Echo postupně vzpomínala - nevím, ale něco mi to hrozně připomíná, nějaký film nebo seroš. Nenapovíte mi? Vůbec si nemůžu vzpomenout. :)
Oproti tomu Noah rodiče nemá, ví vše o své zlé minulosti a udělá vše pro svoje bratry. Už jen tímhle si mě získal. Za tvrdou slupkou se skrývá citlivý kluk. Polovina jeho osobnosti patří k Warnerovi, Kaidanovi, Cassianovi a Dayovi, kteří jsou skoro stejní jako on, když se jedná o skrývání emocí.

Quotes
Obálka si mě získala na první pohled. I když ten kluk by mohl mít trochu užší rty, ale jinak nemám nic proti. :) Postupně jsem si ke knize získávala menší odstup, jak se pořád objevovala pětihvězdičková hodnocení, i když teď si říkám... :D


Takže. Co víc říct? Oficiálně se připojuji k těm, kteří knihu ohodnotili pěticí hvězdic, a rovnou říkám, že tuto knihu si přečíst prostě musíte. (Neplatí pro Katherine.)

6 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Číst to nebudu, díky za tip! :D Nikoho s příliš úzkými rty v lásce nemám. Podle toho, co tu píšeš, je to jako každý druhý příběh tohoto žánru, bleh. -_- Takže tádydá, jdu si číst něco hodnotného! :D (Tímto stylem přijdeš o IQ, drahoušku :P.. já v tvých letech četla Deltoru.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O IQ rozhodně přicházet nehodlám, Deltora mi přijde jako ta největší blbost, takže ji ani nehodlám číst :D

      Vymazat
    2. Náhodou, kdysi (hodně dávno - tuším, že to byla 1. nebo 2. třída) jsem četla Deltoru a mám pocit, že jako holku školou povinnou mě to bavilo :D Ale v tvém věku to opravdu není to pravé ořechové.
      Jinak, Překroč svůj stín na mě čeká už dost dlouho, holt poslední díl tygrů má přednost :D

      Vymazat
  3. Tahle knížka bude určitě zajímavá, ráda si ji přečtu když jí dáváš tak velké hodnocení :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥