sobota 27. června 2015

Recenze: Nikdy nic nekončí

Nikdy nic nekončíPočet stran: 262
Série: ---
Nakladatelství: Má kniha, 2015
Hodnocení Goodreads: 4.80 (z 5 hodnocení)
Anotace:
Lea Tucker je 21letá dívka, dcera Leonarda Tuckera vůdce klanu měničů, který byl zákeřně napaden a zabit svým nepřítelem Lionelem Williamsem. Shodou okolností byla u zabití svého otce i malá Lea, pro kterou byl tento čin traumatizujícím zážitkem, ze kterého se nemůže vzpamatovat. Nese si ho až do současnosti. Jejím jediným cílem je pomsta…Pod tlakem událostí se Lea rozhodne převzít vůdcovství klanu po svém otci a zároveň se nevzdává své touhy po pomstě. V den zvolení se dostaví se svou žádostí o přijetí do klanu Lucien Williams, syn Lionela Wiliamse. Započne Lea svou pomstu na Lucienovi nebo jeho škádlení mu přinese ovoce? Lea nemá lehký úkol. Musí rozplést smyčku tajemství, která se stále více stahuje. Povede se to Lee, aniž by dala průchod svým citům?


Opět se tu dostáváme ke knize od blogerky. Mája z blogu Fantasy MaKa vám také jistě není neznámá. Vydala už dvě knihy a já se konečně dokopala k napsání recenze. Co tedy na Nikdy nic nekončí říkám?


Příběhů o šifterech je vstkutku plno. Nejčastěji jsou to tedy vlkodlaci, což už je docela ohrané. Mája se rozhodla pro kombinaci všeho. Najdete tu rysy, leopardy, pumy... No a já jakožto milovník kočkovitých šelem nemohla jinak, než se do takovéhle verze příběhu zamilovat.

Hlavní hrdinkou tu je svérázná Lea Tucker, která má v srdci zášť a prahne po pomstě. Jakožto jediná dcera zabitého vůdce smečky se novou alfou stává ona... a docela toho využívá. Musím říct, že Lea si mě moc nezískala. Přišla mi jako taková ta průměrná hlavní hrdinka, kterou máte občas chuť proplesknout.
A pak tu jsou dvě klíčové postavy z Leina života. Nicholas a Lucien (ach, to dokonalé jméno). S Nicholasem má Lea už delší dobu vztah a je to poněkud žárlivý nervák. A ne, nebyl mi sympatický už od začátku. Na rozdíl od toho jsem prahla po více informacích, co se týče Luciena. Trvalo to, ale vše se odhalilo a já jsem spokojená. Lucien je ten typ postavy, kterou si oblíbíte, ať chcete, nebo ne.

Hned, jak jsem uviděla obálku, mě kniha nadchla. Musím uznat, že cover téhle knížky je opravdu povedený a je to jeden z těch, co vás hned zlákají. I anotace dokáže nalákat, a jakmile jsem přečetla prolog, bylo mi jasné, že to bude to pravé ořechové.

To si zadáte, že chcete vyhledat
"lion fight"... a co o nenajde,
samozřejmě že Lvího krále...
Děj je takový lehký, oddechově psaný, asi do půlky knihy ani nemusíte přemýšlet, co se děje, všechno vám hlavní hrdinka napoví, což je na takové těžší dny fajn. Jakmile se začtete, nepustí vás to. Příběh je navíc zasazen do obyčejného světa, není tu nic nového, na co si musíte zvyknout.

No a konec? Ten to teda vytrolil, že to musím říct takhle. Čekala jsem asi všechno, až na tohle. Pokud máte rádi nečekané závěry, rozhodně sáhnětě po tomhle!
Věřím, že kdybych zrovna neměla čtecí blok a milion povinností k tomu, stihla bych to přečíst mnohem rychleji. Máje se tedy omlouvám, že mi to zabralo tolik času :)
Knize dávám zasloužené čtyři hvězdičky.

Palič si NNN určitě taky zamiluje, hned jak to dočte.

Za poskytnutí recenzního ebooku děkuji autorce.

2 komentáře:

Děkuji za každý komentář! ♥