pátek 26. června 2015

RC recenze: Starshow | Láska mezi zpěvákem a obyčejnou holkou

Počet stran: 290
Série: ---
Nakladatelství: E-knihy jedou, 2015
Hodnocení Goodreads: 4.00 (z 1 :D hodnocení)
Anotace:
…Když se holka z Upper East Side zamiluje do amerického idola.
Blair má vše, co by si jiné dívky mohly přát – drahé oblečení, matku slavnou spisovatelku, bydlení na Upper East Side. I přesto se ale cítí obyčejná a jako každá teenagerka si nemůže nechat ujít novou řadu pěvecké soutěže Starshow, kde vystupuje americký miláček – Seth. To, že Blaiřina matka zaměstnává Sethovu tetu jako svoji asistentku, už Blair nemůže hrát do karet víc, a tak se nečekaně dostává k Sethovu telefonnímu číslu…
Seth je obyčejný kluk, který se jen snaží splnit si svůj sen. Když mu před nejtěžším kolem volá neznámé číslo, on telefon zvedne a krásný ženský hlas na druhé straně ho ujistí, že soutěž zvládne, vše jako by se pro něj najednou změnilo.

Závislost na telefonátech začne narůstat a přestává stačit. Seth touží zjistit, kdo je ta neznámá, co se mu vkradla do života, a Blaire se jejich vzájemné blízkosti děsí. Vše se navíc zkomplikuje, když jí táta představí okouzlujícího mladého muže jménem Lee, který by pro ni byl nejen ideálním životním partnerem, ale i spřízněnou duší.
Určitě znáte bloggerku Stefanie Geryk. Je jednou z mnoha, co se rozhodli napsat nejen recenzi, ale vlastní knihu. A že Steffi nelení, napsaných jich má rovnou deset. Mně se její první vydaná dostala do ruky - a co na ni říkám?


Přesouváme se do New Yorku, na tu část plnou zbohatlíků - Upper East Side, Pátá avenue. Na ní žije hlavní hrdinka Blair. Autorka sama o téhle čtvrti píše, že nechtěla udělat z Blair klišoidní chudou dívku, na kterou se usměje štěstí, a umístila její bydliště a s tím její finanční zajištění právě sem.

A pak je tu soutěž Starshow. My ji známe spíše jako Česko Slovenská SuperStar nebo třeba Hlas. Tu Blair bezmezně miluje, ale ani ne tak kvůli soutěži samotné, jako spíš kvůli účastníkovi, nádhernému rockerovi Sethovi... aneb kdo nerad rockery, že.

Jak jsem již zmínila, hlavní hrdinkou tu je Blair Westwoodová, docela milá dívka, když pohlédnete na poměry, v nichž vyrůstala. Občas jsem tedy našla pár těch drobnůstek, které připomínaly rozmazlenou holčičku, ale to se myslím dalo očekávat. Blair byla sympatická holka, s níž se četlo dobře.
Naopak Sethovy kapitoly... nevím. Jako osobnost byl v pohodě. Vytáčel mě rozhodně častěji než Blair, párkrát mi přišel dětinský.... zkrátka jeho charakter nebyl vykreslený tak, aby z něj byla jedna osoba. Ale je to rocker, že. A kdo by odolal. (Jak ráda bych slyšela ty zrockovaný verze...!)
A pak tu jsou dvě postavy, co míchají kartami v Blaiřině životě. Jess, nejlepší kamarádka, a okouzlující Lee, dohozený "partner". Jess jsem vyloženě nesnášela. Byla mi nesympatická, kapitoly s ní jsem neměla moc ráda. Naopak Leeho jsem si oblíbila snad víc než Setha. Milý, zábavný, nádherný chlap, co sice žije v penězích, ale má srdce na pravém místě... ach vy autorky, proč mi to děláte?


Děj se střídá z pohledů dvou hlavních hrdinů, Blair a Setha. Blaiřiny kapitoly byly stopro lepší, to přiznám. Ale ani ty se Sethem nebyly špatné, nakouknout mu do hlavy stálo za to a ty jeho přestřelky s Lesliem, prostě... :D Ale ubíhá to rychle, což je jedině plus. Ke konci to tedy začíná být předvídatelné, ale je to fajn :))

Starshow je vlastně taková pohádka pro teenagery. Dobrý konec, lehký děj, jasně vykreslené postavy, kdo je na které straně. Pokud tedy hledáte nějaké lehké letní čtení a nemáte zrovna čím nakrmit čtečku (můj Josie jistě jásá), určitě sáhněte po Starshow! :))

Palič bohužel nerad holčičiny (povíme si u Elity). Jeho názor tedy uvidíme příště. *jde ho zprdnout*


Za poskytnutí recenzní e-knihy děkuji Knihy iDnes.
E-knihu si můžete zakoupit tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥