čtvrtek 20. března 2014

RC recenze: Hrej hráčem | Poznání je jiné než první dojem

hrej_hracem_stredniPočet stran: 488
Série: The Game, 1
Nakladatelství: Galatea, 2013 
Originální název: The Love Game
Hodnocení Goodreads: 4.03 (z 7 052 hodnocení)
Anotace:
Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít.
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu

Kdo už má plné zuby krváků a fantasmagorií, vřele mu doporučuji tuto milou oddechovku. Nejen, že se krásně čte, ale taky je tam plno humoru, takže se pořádně nasmějete.


Na Hrej hráčem mě navnadilo už plno blogerů, kteří na tuto knihu psali recenze. Většinou to byla kladná hodnocení, takže když se mi naskytla příležitost si tuto knihu přečíst, ráda jsem se do ní pustila. Opravdu, ty první řádky platí! :)

V knize se kapitoly střídají z pohledu dvou hlavních hrdinů, Maddie a Bradena. Maddie mě rozčilovala spíš až ke konci, jinak mi přišla úplně v pohodě. A ty její kamarádky! Lila, Kay i Megan, všechny mi někoho hrozně připomínaly... (ne že bych chtěla bonzovat, ale jsou to tyhle - Nia a Lerny) S nimi jsem se nasmála asi nejvíc. (A pak ještě s neandrtálci, abych nezapomněla.)
Naopak s Bradenovými kamarády bych si asi nerozuměla, ale to je asi jasné, protože jsem holka. (Sice v té písničce to je opačně, že kluci se snaží pochopit holku, ale vlastně to vyzní stejně, kdo chce, může pustit! :) odkaz).
Ahá, já vynechala Bradena. Jo, byl prase, přesně jak mu Maddie neustále říkala. Ale i tak byl fajn hrdina.

Abych vás trochu vtáhla do děje...
Jak už říká anotace, Maddie a Braden se navzájem nenávidí, takže si každý s kamarády udělá sázku - oba dva a ten druhý to neví! Je to divný pocit, když čtenář ví něco navíc než hlavní hrdinové, ani nevím, jestli se mi to líbí nebo ne :) A tadá, to by nebyl děj, kdyby se neobjevila romantická zápletka.
Jo, a abych nezapomněla, ta obálka se opravdu povedla. Originální se mi nelíbí, font písma a vůbec i jeho velikost tam nesedí, takže jsem opravdu šťastná, že jsme si dali vlastní obálku. (Jen by si ten kluk mohl obarvit vlasy na blond, aby vypadal jako Braden.)

Proč si tuto knihu přečíst?

Nejen kvůli všemu, co jsem už uvedla, ale tato kniha má krásnou výhodu, že má krátké kapitoly a je opravdu hodně čtivá. Stránky šly samy od sebe, až jsem najednou zjistila, že na začátku strany stojí EPILOG.

Zkrátka vám ji opravdu doporučuju!


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Galatea.

4 komentáře:

  1. Příští měsíc už bude moje..konečně :D navnadilas mě na ni, jako už spousta lidí, takže se nemůžu dočkat až si ji přečtu :D A obálka je luxusní :D Jinak pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka mě překvapila a moc se mi líbila, už se nemůžu dočkat dalšího dílu :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥