neděle 8. října 2017

Deset knižních dní | Osm obálek

Neděle jsou zlý, spousta učení na pondělí... ale to mi pořád nebrání napsat další článek do Deseti knižních dnů. Dneska s osmi nejkrásnějšími obálkami.
Projekt z dílny Vysvobozené. :)

Myslela jsem si, že to bude lehký výběr, ale nakonec jsem ani nevěděla, co spíš nevybrat :D Je strašně moc obálek, které se mi líbí, takže jsem to zkusila vybrat podle těch, které jsem přidala do to-read listu de facto jen kvůli obálce.

Šepotání (Šepotání, #1)Šepotání

To je naprostý grafický luxus. Miluju všechny ty dekorace kolem názvů kapitol i fakt, že písmena v knize jsou barevně přizpůsobená obálce. No a pak ta obálka. :D Tady si to pořád vybavuju docela přesně, jak to po vydání všichni četli a mně bylo úplně fuk, o čem to je, mělo to boží obálku.

Tíha vesmíruTíha vesmíru

Jak se říká, v jednoduchosti je krása, a co se týče Tíhy vesmíru, beru to právě tady. Ještě jsem nečetla ani Všechny malé zázraky, když jsem nad Tíhou přemýšlela kvůli obálce. Když jsem ji pak četla a měla vedle na stole, pořád jsem na ni koukala :D

Joy

Tady jsem se taky naáchala už v recenzi. Joy je jedním z příkladů, kdy jsem ani nečetla anotaci, ani se nepodívala na tagy, o co se vlastně jedná, a šup s tím do to-read listu. A pak dokonce i do čtečky. Tuhle knihu mám tedy taky za sebou a děj je stejně dokonalý jako obálka.

Dcera (Selekce, #4) série Selekce

To byla dost jasná volba :D Celá Selekce má úchvatné obálky, na ty bych se taky mohla dívat pořád. Celou sérii mám pěkně nad postelí, takže obdivuju do aleluja. Kdybych měla vybrat nejlepší ze série, je to asi Dcera. Kvůli všem těm třpytkám a fialové a tak. A pak rozhodně jednička, čistě kvůli modrým šatům.

Fantastická zvířata a kde je najít - původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít

Tady to se musí vidět naživo... protože to je fakt luxus. Pořád ji mám bokem od všech mých HP knížek, jen aby se té boží obálce čirou náhodou něco nestalo. :D

These Broken Stars (Starbound, #1) These Broken Stars

Restore Me (Shatter Me, #4)V šedých tónechTak, první knížka, kterou jsem nečetla. Mám jakousi slabost pro knihy s vesmírem na pozadí... a se spoustou hvězd. Takže o tomhle nějak bez debaty.

Restore Me

Ano, už podruhé, tentokrát s již zveřejněnou obálkou, která mě uchvátila snad nejvíc z celé série. Doteď jsem zastávala spíš třetí díl, ale tohle to naprosto předčilo. Jestli se CooBoo rozhodne to vydat, jsem zvědavá i na českou verzi.

V šedých tónech

Opět jednoduchost. A metafora. Už jen z té obálky mě mrazí. Jsem ráda, že v tomto případě CooBoo zachovalo originální obálku.


Kterou knížku jste si koupili jen kvůli obálce? A která vás naopak zklamala? :)

4 komentáře:

  1. The Broken Stars - naptosto dokonalá obálka, hned na první pohled mě uchvítila. :)) Jinak série Selekce a Šepotání je jasná volba... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mne je naprosto nejdokonalejší sérii co se obálek týče asi "Selekce" a "Země příběhů". I když pravda, že A.G. Howard se rozhodně také neztratí.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥