úterý 25. srpna 2015

Školní knižní TAG

Na tag jsem narazila tady. A jelikož je škola na dosah, rozhodla jsem se ho taky vyplnit. :)
Předem byste asi měli vědět, že v září nastupuju na novou školu, takže se otázkami většinou budu vracet do minulosti a áchat nad tím, že absolutně netuším, jak to bude :D Jen abyste se na to připravili :))


1) Čteš si knížky o přestávce ve škole?
Jasně. Věčně jsem s sebou v batohu tahala knihu. Moje kamarádky si sice vyžadovaly neustálou pozornost, takže jsem toho moc nepřečetla, ale aspoň něco. A při čtvrtletce z češtiny, kdy ji máte během deseti minut hotovou, se to náramně hodilo (obzvlášť obhajoba, že vám ta knížka nemůže poradit, protože ji čtete v angličtině). Uvidíme, jak to budu stíhat teď, každopádně vlak i MHD to jistí.

2) Na jakou knížku byl tvůj první referát?
Ježiš, to si mám jako pamatovat? Vím, že jsme cosi dělali v sedmičce a to jsem dělala na Počertěnou. Ovšem jestli i někdy dřív... ví jen učitelka.

3) Jakou jsi dostala známku?
Jedničku, samozřejmě. Mluvit o knihách, z toho bych mohla dělat státnice. :D

4) Jaké knížky jsi měla ve škole, když jste měli čtenářskou dílnu?
To se na škole jaksi nepraktikovalo. A když jsem pátrala, cože se tam vlastně dělá, ani se nedivím - naše třída byla ryze nečtenářská. De facto jediný, kdo četl, byla naše holčičí čtyřčlenná parta. (Tož jako já, tady, tady a ta poslední bohužel nemá blog, ač se ji na to snažím přemluvit.)

5) Jsi největší knihomol ve třídě?
Rozhodně jsem byla. Všichni mě tak označovali. A jeden nikdy neví, třeba v nové škole najdu někoho, kdo bude milovat knížky stejně jako já. (Ahoj Teri.)

6) Půjčuješ někomu ze třídy knížky?
Jo, párkrát jsme si popůjčovaly. Pamatuju si, že když byla éra Stmívání, celou sérii vlastnila jedna z nás a ta to půjčovala všem, jsme si to střídaly :D Jinak si půjčování nabízíme pořád. Všechny dáváme na knihy dobrý pozor, zatím z toho moc strach nemám.

7) Ví o tobě, že tolik čteš?
Chcete se jich zeptat? Můj spolužák o mně do charakteristiky napsal: "Kdyby se mě někdo zeptal, co je její koníček, bez váhání bych okamžitě odpověděl: čtení, čtení, čtení." Ano. Ví a moc dobře.

8) Objednávala sis někdy knížku ve škole?
Jo, chodily k nám ty katalogy z Fragmentu a Albatrosu a to jsem těch slev vždycky využila. Nejlepší pocit, když tam jdete s prázdnou, ale domů s báglem plným knih. :3

9) Půjčuješ si knížky od spolužáků?
Jak jsem již zmínila, ano. (Doufejme, že mí noví spolužáci budou taky tak vstřícní, pokud tedy budou vůbec číst.)
10) A co ve školní knihovně?
V té naší byly vesměs knihy jen pro první stupeň, ale Puškina a Harryho Pottera jsem tam našla, takže ty jsem měla vypůjčené. Bohužel nemají Relikvie. Nu což, třeba jednou dodají. Na gymplu je prý i Hra o Trůny, tuším, že mě čeká velká změna. A víte co? Můj třídní má knihovnu na starosti. Si mě asi dost užije.

11) Čteš někdy i o hodině?
Ššš, to je tajemství... o čtvrtletkách jsem si vždycky četla (nepočítaje matiku), v angličtině mě taky nechala, když ta knížka byla anglická (♥), jak to bude teď, netuším :D


Niuško, asi tě už otravuju, ale tenhle tag bys taky mohla vyplnit, když už jdeme na stejnou školu :D Jinak komukoli by se chtělo, může taky - zkrátka jako vždycky :) Nezapomeňte hodit odkaz, ať si taky něco počtu ;)

A jak se těšíte do školy? Nebo byste si naopak ty prázdniny o další dva měsíce prodloužili? :))

5 komentářů:

  1. http://creativelifebynikol.blog.cz/1508/skolni-knizni-tag Taky jsem tento tag dělala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímavý tag, ja tiež v škole čítam, vlastne cez školský rok čítam najmä v škole :-) a mám to šťastie, v triede sme viacerí knihomoľovia, takže požičiavanie kníh je super :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle tag jsem ještě neviděla, ale je dobrý :D:)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥