čtvrtek 30. července 2015

Recenze: Rozpolcení | Překvápko za překvápkem

Rozpolcení (Svět Tryllů, #2)Počet stran: 336
Série: Série o Tryllech, 2
Překlad: Jana Jašová
Nakladatelství: Fortuna Libri, 2013
Originální název: Torn
Hodnocení Goodreads: 4.04 (z 49 806 hodnocení)
Anotace:

Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel?

Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení.

Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry.

Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech. 


Od předchozího dílu jsem čekala něco velkého a nakonec to ohodnotila čtyřmi hvězdičkami. Když jsem se začetla do tohohle, myslela jsem si, že snad klesnu pod trojku. Ale teď jasně říkám, že to byl skvělý kandidát na pět!



Wendy se konečně jakž takž smířila s tím, že je tryllská princezna. Její povinnosti jsou ovšem stále trochu diskutabilní a ona se nechce smířit s tím, že má před sebou obrovskou volbu - vlastně dvě. Förening, nebo Vittra? A Finn, který ji nenávidí, nebo Loki, jenž ji miluje?

Řeknu to tedy hned teď a tady - nebavilo mě to. Na začátku vůbec. Trvalo mi, než jsem se začetla, a už jednou jsem knihu odkládala a četla jiné. Dokonce jsem uvažovala nad tím, že to ani nedočtu. A teď nelituju toho, že jsem do vydržela! ♥

Nebudu vám říkat, co hlavně způsobilo moje nadšení, pěkně si to přečtěte ;))

S hlavní hrdinkou Wendy se sžijete, to věřím. V jedničce jsem s tím měla sice trochu problém, ale tady to šlo. Zkrátka už nebyla tak otravná, jak začala přemýšlet, jestli víte, co myslím. Tuším, že se v trojce rozhodne dobře. (Snad.)
A pak je tu Finn. Můžu vám naprosto upřímně oznámit, že kdyby se v knížce neobjevil, vůbec nic by se nezměnilo. Možná tak Wendy, místy. Tak trochu mi připomíná Edwarda ze Stmívání. A ani toho jsem nemusela. Finn u mě jasně skončil, adios.
Do třetice všeho dobrého, ukázal se muž ukončující milostný trojúhelník a to Loki (už jen to dokonalé jméno). Občas mi to přišlo hrozně rychlé, ale můžu vám zaručit, že ho autorka v jedné knize vykreslila líp, než Finna ve dvou. Sice je trochu povrchní, ale... proč ne, že?
A pak tu je můj miláček Tove. zaručeně patří mezi moje oblíbené postavy, co se týče téhle série. (Proč není i team sticker s ním?) Jsem zvědavá, co mu autorka připravila ve třetím díle. A to samé se týče Willy a Matta. A Duncan je zlatíčko.
Pak se samozřejmě těšte i na další nové postavy, ovšem vám je nemůžu prozradit, protože by to všechno byl tak trochu spoiler ;)

Děj se táhne a to velice. Ale jak jsem už zmínila, dá se to. Ke konci to nabere spád, až se sami budete divit, že to končí. (Nebo já se divila.) Každopádně si u mě autorka udělala malé plus a jen se těším na třetí díl! (Ke kterému se zase dostanu až za půl roku, i když mi od Vánoc leží v poličce. Chmpf.)

Za mě tedy jasné čtyři hvězdičky. Jsem spokojená, vážně.

A co jste vy říkali na Tovea a celou knihu? :)

2 komentáře:

  1. Díky, tvá recenze mi připomněla, že jsem se dosud nedostala k druhému dílu. Mno musím se přiznat, že mě ani ten první moc neokouzlil, tak uvidíme, jestli se do pokračování vůbec pustím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě taky jednička ukázala něco úplně jiného, ale do Rozpolcení určitě jdi! Úplně to změnilo můj názor :))

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥