úterý 28. července 2015

RC recenze: The Pointless Book | Úplně mimo knížka

Obrázek The Pointless Book # úplněmimoknížkaPočet stran: 192
Série: ---
Překlad: Romana Bičíková
Nakladatelství: Slovart, 2015
Originální název: The Pointless Book
Hodnocení Goodreads: 4.26 (z 302 hodnocení)
Anotace:
Tahle úplně mimo knížka z pera youtubového blogera Alfieho Deyese - The Pointless Book - je dokonalým doplňkem k jeho kanálu na Youtube - ujetého a srandovního video-deníčku plného humoru, výzev a nicotností: upeč si dort v hrnečku, zúčastni se výzvy ke sledování lidí, udělej si časovou schránku, vytvoř deník jednoho týdne svého života, nauč se skládat origami. S knížkou plnou her, aktivit a různých srandiček nezbývá, než se přidat k Alfieho on-line publiku, vytvořit si úplně mimoidní památníček a s patřičnou hrdostí dělat samé neužitečné věci!

Po Destrukčním deníku mi bylo jasné, že takovýhle typ knih je určen přesně pro mě. Ani nevíte, jak se u toho dá skvěle odreagovat! A tak když se naskytla příležitost objednat si The Pointless Book, neváhala jsem.



De facto to je něco podobného jako Destrukční deník, vůbec všechny tyhle knihy jsou na jedno brdo. Ale i tak se tu dá najít něco originálního, co jinde nenajdete. Především to je v autorovi, Alfie Deyesovi, u nějž mám teď obrovskou chuť se začít dívat na jeho videa. Jestliže vymyslel tenhle deník... :D

Hlavní postava je tu poměrně důležitá. Jste jí totiž vy. Na rozdíl od Destrukčního deníku se tu pouze nezapojuje inspirace, ale i hrají hry apod., takže vlastní mozek je patřičně důležitý.

V The Pointless Book najdete oddech, když máte náročný den a potřebujete si nějak odpočinout nebo si ho spravit. Prostě nalistujete náhodnou stránku a je to. A nasmějete se. Nebo aspoň já se smála, když jsem touto knihou poprvé listovala.
A pak taky při plnění úkolů, např. tohohle:


Nebo jsem si vyhrála i se ségrou, kterou to začalo příšerně bavit. Nevíte někde, kde to sehnat? :D
Jak vidíte, bohužel jsem prohrála.

Některé úkoly jsou opravdu trochu ehm-ehm, až si o vás lidé v okolí začnou myslet, že jste šílení, viz úkoly s pozorováním. To si odškrtáváte člověka, co má na hlavě šátek, a obzvlášť mě teda dostalo odškrtnutí holky, co fotí selfie :D Level úchyl, proč ne.

Pokud už tedy máte Destrukční deník za sebou a bavilo vás to, rozhodně sáhněte o TPB! Doporučuju všemi deseti!

Za recenzní výtisk velice děkuji knihkupectví Knihcentrum!
Knihu si můžete koupit ZDE.

knihcentrum.cz

4 komentáře:

  1. Tenhle typ knížky mě nikdy nedokázal úplně zaujmout..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To právě já můžu :) Nesnáším psaní do knih a ta rebelie s tímhle mě docela chytla :)) Dá se u toho nádherně odreagovat, takže já jsem jedině pro ;)

      Vymazat
  2. To bude asi fajn :). Já se ještě ani dokopala k Destrukčnímu deníku, ale tak třeba časem... :))

    http://www.coolour-life.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Destrukční deník je taky super! Vrhni se do toho! :))

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥