čtvrtek 29. ledna 2015

Recenze: Rudá jako rubín

Rudá jako rubín (Drahokamy, #1)Počet stran: 336
Série: Láska nezná čas, 1
Překlad: Tereza Pecáková
Nakladatelství: CooBoo, 2012
Originální název: Rubinrot
Hodnocení Goodreads: 4.13 (z 44 306 hodnocení)
Anotace:
Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

Myslím, že tuto knihu nějak extra představovat nemusím. Na knižní trhu se pohybuje už dlouhou dobu a já se k ní teď konečně dostala.
A jsem nanejvýš spokojená.

Přestože je autorka Němka, příběh se odehrává s Anglii, ale pár spojitostí s Německem tam stejně najdete. Hlavní hrdinkou je svérázná Gwendolyn Shepherd, jejíž sestřenka má mít časocestovací gen, ale nositelkou je ona. Upřímně jsem čekala, že ta kniha bude vtipnější, ale scény, kdy se Gwendolyn hádala s Gideonem, byly tak skvělé, že jsem se chechtala od srdce. S Gwen se dá sžít, protože to je prostě typická holka z dnešní doby, stejně jako její spolužáci (a obzvlášť s těmi tajemstvími jsem měla pochopení). Obzvlášť v Leslie jsem viděla jedny nejmenované osoby. ;)
Oproti tomu s Gideonem to chvilku trvalo, než jsem si na něj zvykla. Zprvu mi přišel protivný, asi jako Gwen. Ale teď si říkám, že ti dva prostě musí skončit spolu! :D Pod pojmem "Láska nezná čas" jsem očekávala něco jako Gideona z minulosti, zatím jsem teda byla překvapená :) No, jak už jsem zmínila, ty jeho hádky s Gwen byly prostě super.

Příběh je čitelný a některé události lehce odhalíte, což mě mrzí, protože jsem už od prologu věděla, kdo je Lucy a Paul, zatímco to má nejspíš zůstat jako tajemství (hm, po epilogu to ale bude asi víc než jasné). Jsem zvědavá, co na mě autorka nachystá v příštích dílech.

A nechápu, co proti těm obálkám všichni mají. Vždyť to je hezký! Gwen tam má přesně svoje vlasy, o Gideonovi nemluvě :D A ty barvy... má vůbec smysl áchat? Ta u druhého dílu je prostě ♥

Kniha se čte jedna báseň. Poslední dobou mám jakýsi čtecí blok, ale myslím, že tahle kniha ho jistojistě odstranila. Je to miloučký příběh, který vás ani nenutí přemýšlet, jen čtete, čtete a čtete. A smějete se, samozřejmě.
Odolávala jsem fakt dlouho a teď nechápu proč. :D
Jen bych ráda... je film stejně dobrý? :)

Četli jste už Rudou? (Tuším, že ano, protože jsem fakt šnek, co se týče knižních trháků.) Taky se vám tak líbila? :)

2 komentáře:

  1. Všechny ty obálky jsou úžasné! Jinak mně se hrozně tato série líbí, má své kouzlo a osobitost. A navíc se úplně krásně čte! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pro informaci, filmu úplně přidělali novou zápletku :D Jinak, tahle série je jedna z mých nejoblíbenějších a ty obálky jsou dokonalé :3 zvláš ta první :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥