středa 27. srpna 2014

Recenze: Jsem rozohněná | ♥ Warnie ♥

Jsem rozohněnáPočet stran: 344
Série: Shatter Me, 3
Překlad: Pavla Kubešová
Nakladatelství: CooBoo, 2014
Originální název: Ignite Me
Hodnocení Goodreads: 4.48 (z 26 876 hodnocení)
Anotace:
Juliette přežila a její příběh pokračuje… Nic už ale není jako dřív. Juliette čeká velká zkouška, musí ovládnout svou sílu a přestat být tou malou zlomenou dívkou.
Osud Bodu Omega je nejasný a každý, na kom Juliette kdy záleželo, se ocitl v nebezpečí. Válka je na dosah ruky a Juliette ví, že jediná cesta, jak se udržet naživu, je svrhnout nový systém. Její smrtící dotek přestává být prokletím a stává se velkou výhodou. Ale i tak to sama nedokáže – pomoct jí může jen někdo, o kom byla vždy přesvědčená, že mu za žádných okolností nemůže důvěřovat: Warner.

Když jsem ji viděla na poličce, hned jsem vracela původní knihu a natáhla se pro tuto. Rozohněnou jsem prostě musela mít... a teď toho nelituju...
Je patrné, že se postavy mění. V každé knize. Berme to tak, Juliette už není uplakaná holčička, ale pěkně silná ženská s pořádným smyslem pro humor. Z Adama, kterého jsem v jedničce měla ráda, se stala pěkná hysterka. OMG, co to jako mělo být, Tahereh? Jen takové to "proto si radši vyberu Warnera?" :D

Tak k postavám. Jak jsem již zmínila, hlavní hrdinka Juliette mi v tomto dílu byla nejsympatičtější. Pokud jste ji předtím neměli rádi, teď rozhodně mít budete. Dobře, někdy to tedy s tím sebevědomím trochu přeháněla, ale přišla jsem na to, že jsem ji ani jednou nechtěla zfackovat. No, to se moc často nestává :). A už si ani neškrtala myšlenky, což je mi jistým způsobem líto, protože ten styl se mi moc líbil.
Sleepy Morning Kisses by TheCarmiBugWarner. No jo, asi není třeba komentáře :D Nadpis článku mluví za vše, ne? Opět nám Tahereh dovolila nahlédnout pod pokličku... tentokrát ale trochu hlouběji. Jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. A že se vysvětlilo celé jeho chování. Perfektně vymyšlená postava, Tahereh. Klobouk dolů.
A stejně tak i za Kenjiho! Bez něj by to zkrátka nebylo ono. Zabíjel. Celou knihu. Nejlepší kombinace, když byl on a Warner spolu. To hlášky jen sršely.
Adam. No, co dodat. V jedničce jsem byla jeho tým. Ve dvojce se to jednoznačně změnilo, protože už tam přestával být tak skvělý, a tady si to totálně pokazil. Měla jsem chuť na něj řvát, co tam ten idiot vůbec dělá. Nejdřív se o Jul (ne z mé hlavy, to říkejte Kenjimu :D) bál, a jakmile zjistí situaci s Warnerem, je to ta nejhorší osoba na světě? Aspoň že u konce si to vylepšil.
Jen mě mrzelo, že tam více prostoru nedostal James. Přesně toho ten příběh potřebuje, malého kluka, co se nebojí zeptat se na něco, co si ostatní nedovolí. Vsadím se, že kdyby Tahereh psala pokračování s trochu starším Jamesem, byl by z něho druhý Kenji.
A ne. Nebudu vám říkat, s kým skončí. Už jen moje nadšení je velkým spoilerem. ;)

Celá kniha je nabitá akcí a odhaleními. Nejen z Warnerovy strany, ale i z těch ostatních. Tahereh to na nás hází jak na běžícím pásu a mně ty písmenka tak utíkaly, že jsem dneska ráno zjistila, že je konec!
Ale tohle přece nemůže myslet vážně! Já chci pokračování! Hned! Vždyť to nemůže skončit takhle otevřeně!


5 komentářů:

  1. Já četla jen první díl a ten konec mě dost zklamal, takže jsem se k dalším dílům nedostala. Ale možná to změním, protože ten třetí je dost chválený :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si právě Jsem rozohněná přinesla domů a zjistila jsem, že v českém vydání máme o dvě kapitoly méně než v originále. Tak by mě zajímalo, jestli je to jen můj výtisk, nebo jestli to tak vydali schválně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥