neděle 31. srpna 2014

Recenze: Bez dechu | Novela ze světa Drakie

Drakie - Bez dechuPočet stran: 120
Série: Drakie, 3.5
Překlad: Pavla Kubešová
Nakladatelství: CooBoo, 2014
Originální název: Breathless
Hodnocení Goodreads: 4.01 (z 673 hodnocení)
Anotace:
Azurka opustila na několik týdnů svůj kmen a vyrazila s rodiči na dovolenou, na které si má vyzkoušet, jestli dokáže zapadnout mezi lidi. Příští rok se má totiž vydat na cesty – nejdřív chce vidět oceán a teprve potom hodlá zaujmout svou dospělou roli mezi drakii. Jenže se nachomýtne k nehodě, při které málem utone jedna lidská dívka, a potká Tatea, nejúžasnějšího lidského kluka, jakého kdy viděla. A všechno je najednou úplně jinak…


Tak na rovinu - asi jsem čekala něco trochu jiného. Azurka (opravdu nechápu, proč se najednou představuje jako Az, když v celé trilogii byla jednoduše Azurka) mi prostě nesedla tak, jak to udělala Jacinda, ale pořád je to styl psaní Sophie Jordan a ten se nezmění.


Pořád je mi líto, že to neudělala s Cassianem. Ten by mohl být sympatičtější hrdina. Navíc, trochu jsem se ztrácela v ději. Název knihy vypovídá, že je to novela ke třetímu dílu Drakie, čili to, jak nikdo nemá Jacindu rád a ona se svými přáteli odjíždí pryč. Jo, takže tohle bylo takové zmatené.
Jacinda! :D
Vlastně to je úplně stejný příběh jako Jacindy. Azurka se zamiluje do lidského kluka, před nímž nesmí ukázat svou drakijskou podobu. Když si to vezmete, mohl by to být celý příběh, stejně jako 300 stránková Jacinda.

Takže, opět k postavám. Azurka mi moc nesedla - jako jo, byla fajn, ale Jacinda byla sympatičtější. Její myšlenkové pochody mě občas vytáčely (ale uznejme, na Kelsey to pořád nemá). A přístup k Tateovi taky, ale fajn, beru.
Tate - kdyby se to s ním trošku víc rozvedlo, tak by byl úplně parádní. Na můj vkus byl až příliš dokonalý, že se na něm neviděly žádné chyby, ono to v těch sto stranách ani jinak nešlo.


Ještě než jsem se k této knize dopracovala, tak jsem pročítala všechny možné recenze - a většina byla záporná. Uznávám, že to mohlo být trochu lepší - ale líbilo se mi to. Asi se opakuju, ale styl Jordan mě neomrzí ;)

2 komentáře:

  1. Moc hezky napsaná recenze. Taky jsem na knihu četla spíš záporné recenze. Ani mě moc neláká, takže ji číst nejspíš nebudu.. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. vyzerá to ako veľmi zaujímavá kniha, určite sa po nej obzriem :)

    http://biiibsworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥