pondělí 4. srpna 2014

Mini-recenze: Paranormálové 3 | Jednou provždy

Jednou provždy (Paranormálové, #3)Počet stran: 344
Série: Paranormálové, 3
Překlad: Tomáš Bíla
Nakladatelství: Fortuna Libri, 2012
Originální název: Endlessly
Hodnocení Goodreads: 4.00 (z 57 724 hodnocení)
Anotace:
Evina paranormální minulost se neustále vrací a děsí ji. Nová ředitelka Mezinárodní agentury pro zadržování paranormálů ji chce přemluvit k nové spolupráci se střediskem. Temná královna týrá lidi ve své děsuplné říši. A paranormálové neustále tvrdí, že Evie je jediná bytost, která je dokáže zachránit před jejich záhadným, nebezpečným osudem. Celému paranormálnímu světu běží čas. A osud tohoto světa nemá v rukou nikdo jiný než Evie...

Asi jsem čekala trochu víc, podle mě je toto nejslabší díl z celé série. Do čtení jsem se chvílemi opravdu musela nutit, jediný Jack a jistá scéna s Leasem stáli za to, a konec byl taky akční...

Jen podle mě až příliš brzo useknutý. Prostě se něco děje, a BUM, poslední strana. A opět stejný konec, ostatně tak to je vždycky. Kiersten to mohla klidně víc rozvést a nahradit tím aspoň ostatní nudné strany.

Evie je pořád stejně praštěná a ta její záliba v růžové si mě získávala čím dál víc. Naprosto zastávám názor, že růžová je neutrální! :) Někdy mě jen štvala tou svou nerozhodností, ale na rozdíl od Retha mi tvrdohlavost až tak nevadila.
Jo, Reth. Když si ve dvojce změnil jméno, proč ho Kiersten neuvedla? To mě trochu mrzelo. A Reth mě štval pořád. Neustále vykládá, jak Evie miluje, a že by to dal nějak najevo? Jasně, obětoval se pro ni a tak, ale vykládat o tom, že měla být naplněná, jak je všechno její chyba... tím si ji asi moc nezíská, ne? Můj názor na něj se prostě po celou sérii nezměnil.
Lease. Ten byl fajn, takový neutrál, ale ta jistá scéna po setkání s Temnou královnou byla bombastická. :D Nasmála jsem se, opravdu.
Jack! Můj miláček to jako jediný (dobře, spolu s Leasem) zachraňoval. Škoda, že není nějaký spin-off s touto postavou, protože bych si o něm ráda přečetla víc. Jeho smysl pro humor je úžasný. Bude mi chybět, a hodně.
No a ostatní paranormálové... obě královny jsem nechápala, Arianna mi občas lezla na nervy a ráda bych víc rozvedla Davida a Raquel! Mohla tam napsat, jak se k sobě dostali atd. Tohle mi přišlo nedořešený. -_-

Děj... jak jsem již uvedla, prostě nic moc. Šíleně se to vleklo a občas jsem se do čtení prostě nutila. Jen ty scény, kde byl Jack, Lease vedle v místnosti a pak ukončení se mi četly dobře. Jinak to stálo za nic, opravdu jsem čekala něco víc, po druhém dílu.

1 komentář:

  1. Mě se nelíbil ani ten druhý díl. Celé série mi přijde taková slabší oproti jiným, což je docela škoda, protože námět je originální, jen to zpracování pokulhává. Hezky napsaná recenze. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥