pondělí 10. února 2014

RC recenze: Hunger Games | Vražedná pomsta

Největší obrázek výrobku HUNGER GAMES – Vražedná pomstaPočet stran: 336
Série: Hunger Games, 2
Překlad: Zdík Dušek
Nakladatelství: Fragment, 2013
Originální název: Catching Fire
Hodnocení Goodreads: 4.31 (z 1 197 102 hodnocení)
Anotace:
Jmenuji se Katniss Everdeenová a zvítězila jsem v posledních Hladových hrách.

Strhující příběh lásky a touhy po přežití ve světě plném útlaku a nesvobody pokračuje!

Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných...
Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí nebo se plamínek vzpoury rozhoří naplno?






Tak nějak nevím, co si mám o této knize myslet. Jakási jiskra z prvního dílu tam chyběla, ale zase až tak špatné to nebylo... Takhle vypadala tedy původní verze, než se Katniss dostala do arény. Finnicku, zbožňuji tě! ♥
Kdo si to ale totálně pohnojil, byl Hurikán. V Aréně smrti bych to neřekla, ale opravdu mi tenhle chlapeček začíná lézt krkem A to tak, že hodně.


Katniss mi sem tam trošku taky lezla na nervy, čemuž jsem se trochu divila, protože v prvním dílu to bylo doslova epes-rades, jak se říká. Její chytrost je však neocenitelná, protože na rozdíl od ostatních hrdinek na všechny podstatné věci přichází opravdu rychle. Hltala jsem očima stránky a ani si neuvědomovala, že Katniss ví o tom, co já ne, a nechce mi to říct!
Peeta mě ani teď nepřesvědčil, že by se mohl stát favoritem na listu will-be-my-man. Jak jsem psala na svém facebooku, kluci, do kterých se zamiluju, jsou vždycky jen v knihách... no, Peetu mám ráda, to ano. Ale milovat? Ne, ale třeba budeš mít ve třetím dílu větší štěstí, pekaři!
Co mě trochu mrzelo, bylo chování Haymitche. Pořád čekám, kdy Katniss odhalí, že za tvrdou slupkou se skrývá nějaký citový zvrat, že prostě Haymitch se chová kvůli tomu, co mu udělal Kapitol...
No, třeba se dočkám v posledním dílu.
Nová mužská postava, která nastoupila na pozici Cata - Finnick. Až na ten nepatrný rozdíl, že Finnick je na Katnissině straně, kdežto Cato ji chtěl zabít. Ale líbil se mi, opravdu hodně. Už jsem se bála, že ho v aréně zabijí, a co já s tím pak budu dělat? ;)
Ženská silná postava Johanna... chtěla jsem tě nenávidět!

Moje hodnocení je 4,5 hvězdiček - ta samotná čtyřka tam vypadá divně, ale na úplnou pětku to taky není...
Tahle série se mi opravdu zamlouvá čím dál víc. Překypuju zvědavostí, jak to nakonec dopadne i s tím otravným prezidentem Snowem (nebudu lhát - taky se mi zdálo, že ho zabíjím, a to jsem mladší než Katniss - nemáš se za co stydět, holka!). Řekněte mi, že ho zabijí!
V HG je prostě pár nutných věcí, aby tato série nezklamala: aby Finnick přežil, aby to přežil i samotný Cinna (ty šaty byly božské, hned bych jedny chtěla) a samozřejmě ať ta Katniss skončí s Peetou... Hurikána ne!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.

Jace is mine!
(Ten Jace mě dostal :D)

1 komentář:

  1. Jo, Jace je fajn :D Hezká recenze :) (taky jsem chtěla Peetu :D)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥