sobota 15. prosince 2018

Harry Potter book tag

image

Je načase si položit zásadní otázku, plamínci; jak je možné, že jsem jako Potterhead tenhle tag přehlédla? (Počkám si na Godota, ať odpoví.) Z Humbook dílny, konkrétně od Mlovesreading, vzešel nelehký úkol; Harry Potter tag, kam nesmíte dát žádného Harryho. Holt se s ním budu muset spokojit jen v sobotu u televize. (Mimochodem jsem taky nedávno znovu našla ztracený poklad, Henryho Propra. Zapomněla jsem z toho tolik hlášek! Myslel jsem, že budeš lepší, Batmane!)
Tak tedy, než začne Tajemná komnata, hurá na věc!


Expecto Patronum: Kniha z dětství, která je spojená s dobrými vzpomínkami
Hm, chlapce s bleskem jste mi vyškrtli... vždycky opakuju 102 dalmatinů, tak asi budu muset zas. Byly mi tři a naučila jsem se ji zpaměti, dokonce jsem věděla, v jakých intervalech a po jakých slovech otáčet stránky. Taky bych si teď před maturitou přála takovou paměť.

Výsledek obrázku pro čekání na godotaExpelliarmus: Kniha, která tě překvapila
Čekání na Godota. Protože jsem maximální odpůrce absurdního dramatu, ale když jsem si v učebnici tenkrát četla ukázku, řekla jsem si: Ty jo, to je fakt vtipný! Během čtení jsem přišla na to, že se v tom přece jen objevuje i ta neabsurdita a že to zase tak strašné není, a dokonce jsem to ohodnotila maximem hvězdiček. Opravdu mě to bavilo, smála jsem se od začátku do konce.

Priori Incantatem: Poslední kniha, kterou jsi četla
(Zrovna na sídlišti naproti vypukl ohňostroj, jéj!)
Dragon King's Prize. Už si ani nepamatuju, kde jsem k ní přišla, ale měla jsem chuť na MM romanci, takže jsem ve čtečce náhodně otevřela toto. A lidi, to mělo TAKOVÝ POTENCIÁL. Začalo to jako luxus post-apo, kde je málo lidí, a z toho mála se ještě polovina dokáže přeměnit na zvířata. Ti nejnebezpečnější na draky. A hlavní hrdina Leon nesouhlasí s tím, aby jeho skupina tyhle měniče lovila, a co se nestane, skončí ve spárech samotného dračího alfy. Zezačátku mě to tak bavilo, mělo to spád, napětí, čekala jsem, co se stane, ale - bum, nic moc. Žádný vývoj děje, ten se naprosto přeskočil. Hlavní hrdinové se nesnášeli, o stránku dál se bez jakékoli popsané scény začali milovat. No jo, tohle nemám ráda. Bohužel.
(Ohňostroj skončil tak rychle, jak začal, chjo.)

Alohomora: Kniha, která ti představila žánr, o němž jsi předtím neuvažovala
Předtím neuvažovala? Tak to nevím. S Drakie jsem tenkrát začala číst YA, ale to asi přímo nespadá pod to, jak je tahle otázka mířená. Tady asi nebudu schopná nic vymyslet.
Ale možná přece jen; Máj byl moje první pořádná poezie. Takže asi ten.

Výsledek obrázku pro spellslingerRiddikulus: Vtipná kniha
Bezkonkurenčně Divotvůrce! Mě není moc těžké rozesmát, protože vidím srandu snad ve všem, ale u téhle série jsem se chechtala skoro nonstop. Hlavní hrdina se dostává do tak prekérních situací, že se culíte už jen při pomyšlení, co se mu může stát. A pak je tam Reichis, že jo. Pokud jste o Divotvůrci ještě neslyšeli a chcete se zasmát, šup s ním na poslední seznam Ježíškovi!

Sonorus: Kniha, o které by měl každý vědět
Fajn, Divotvůrce už jsem vychválila... tak asi budu pro knihy od Sarah J. Maas a asi vyberu Dvůr. Protože to je taky vtipný, romantický, napínavý jak něco a prostě ultraboží. Pod stromečkem se patrně dočkám vánoční novely a nemůžu se dočkat. ♥

Obliviate: Kniha nebo spoiler, u kterého by sis přál zapomenout, že jsi kdy četla
No, třeba vím, jak skončí Labyrint, tedy kdo tam umře. -_- A taky vím, kdo umře v dalším díle Čistého. Prostě si občas jen tak projedete Instagram a Databázi knih a ono vám to zkazí celé čtení. No jo. Tohle fakt nesnáším.

Imperio: Kniha, kterou jsi četla do školy
Vzhledem k tomu, že mě za půl roku čeká maturita, se teď moje rozhodování pořád točí kolem toho, co jsem četla a budu číst do školy :D Ale za sebe vyberu Lolitu. Vím, kontroverzní jak něco. Nemorální. Taky jsem nad tím říkala: Fuj. Ale ten jazyk, jakým to je napsáno, je nádherný, a když se na to podívám zpětně, čtení jsem si užívala. Konec konců, pořád jde o psychologický román. (Takže nechápu, proč Nabokovovi odřekli Nobelovku, když ji za daleko horší dílo dostala Elfriede Jelinek.)

Crucio: Kniha, kterou tě bolelo číst
Elusion. Ten příběh byl dobrý, docela, ale ten překlad fakt otřesný. Jsem na to prostě háklivá, a když je chyba na každé třetí stránce (čárky, velká písmena, dokonce vyjmenovaná slova), to prostě nedávám.

Výsledek obrázku pro reading a bookAvada Kedavra: Kniha, která by mohla zabít
(To se mi líbí, jak se stupňují kletby! Juch!)
Dostat po hlavě ********* ***** (dosaďte si Jméno, které se v tomto tagu neříká) by asi dost bolelo, a Hrou o Trůny bych tu perdu taky nechtěla. Ale taky by mohla zabít dvojka Rudé královny, protože Mare je tak neskutečná, že radši skočíte z okna, než abyste to s ní přetrpěli. (Heh, končím to fakt dobře.)

Takže... jsem tam skoro žádného Harryho nedala, za sebe úspěch, a stihla jsem to, než začala Tajemná komnata. Plus už asi týden píšu recenzi na Batmana, takže toho se snad taky někdy dočkáte :D Tak mi taky prozraďte, jaká kniha vás bolela a co z té kategorie "vtipné" byste mi doporučili. :))
A jak jste na tom s GR výzvou? Mě už chybí jen dvě knihy, juch!

4 komentáře:

  1. Dragon King's Prize vypadá dobře, ale odrazuje mě, že se do sebe hlavní hrdinové rychle zamilují. Uvidím, kdy se k ní dostanu :D
    Divotvůrce si už konečně musím přečíst. Potřebuji pořádně vtipnou knihu :D
    Jsem zvědavá, jak se ti Dvůr mrazu a hvězd bude líbit. Vím, že jsou na ni negativní názory, ale mně se hodně líbila. Hezky jsem se u ní nasmála :D
    S GR výzvou jsem na tom dost bledě. Chybí mi 21 knih. Okay, tak tu stovku snad zvládnu příští rok :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, co na to řekneš :D Divotvůrce je nutnost! A druhý díl mi přišel ještě krapet vtipnější než jednička. Na Dvůr se hrozně těším, negativní názory jsem taky četla, ale četla bych i telefonní seznam, když bych tam našla Feysand, takže zklamaná snad nebudu :D
      Určitě, budu držet palce! Ale i tak to je úspěch, já jsem ráda za svou padesátku :D

      Vymazat
  2. Super tag. Prostě HP navždy a ve všem. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥