středa 24. září 2014

Velké podzimní blog-tour: Čtečka - proč ano a proč ne (3)

Chystá se

Třetí část blog-tour, kde se snažím nějak zhodnotit čtečky. Když jsem si to po sobě pročítala, vypadá to spíš na negativní názory, ale věřte mi, že čtečku vřele doporučuju :D

TOP 9, proč si pořídit čtečku

  1. Sto knih zabere stále jedno místo
  2. Sice si pokazíte oči, ale samo to svítí, tudíž pryč s otravnými lampičkami (Vlastní zkušenost. "Sakra, já chci spát, zhasni už to světlo!")
  3. Nakupujete e-knihy, které hned stáhnete, takže nečekáte milion let, až kniha dorazí
  4. Je to levnější. Čtečka tedy asi ne, ale e-knihy jo.
  5. Nestane se z vás násilník. Přece nepraštíte toho otravu vedle sebe čtečkou, která by to nepřežila.
  6. Pryč s poničenými vazbami a otrhanými rohy! - to je taky výhoda pro e-shopy. Kolikrát teď vidím na netu, že kniha přišla poničená. Heh, to se vám u e-knihy nestane.
  7. Místo dvou stran stále držíte jako by jednu. Což znamená, že je menší riziko, že vám kniha z jedné ruky spadne.
  8. Stanete se ochranáři. Co neudělat pro svoji čtečku.
  9. Je to lehčí. Sice nenaberete svaly, ale i tak.

A co říkám já?

I já jsem hrdým vlastníkem čtečky. I když to není čtečka jako taková, vyloženě to je tablet. Ale věřte mi, že všichni co mě s ním vidí, si myslí, že to je čtečka, protože je přeplněný e-knihami :D Opravdu, dobře se šetří, když nakupujete jenom e-knihy, u kterých je kdovíjaká sleva než za papírovou knihu. (A u tabletu je výhoda, že na něm můžu na net, GR i pouštět hudbu ;))
Zkrátka já a Josie (pouze provizorní jméno) tvoříme neporazitelnou dvojku! :D Jsem s ním nadmíru spokojená. Doufám, že jsem vám trochu pomohla v rozhodování, zda ano nebo ne ;)

Za případné chyby se omlouvám. Jsem nemocná a příšerně mě bolí oči, takže je možné, že jsem něco přehlédla.

2 komentáře:

  1. Zajímavý článek. Já jsem spíš zastánce fyzických knih, ale čtečka má podle mě jednu nespornou výhodu - výkladový slovník v angličtině. Tudíž nemusím odkládat knihu a okamžitě vím, co dané slovo znamená. Tedy, pokud jsou knihy v angličtině. Mám doma Kindle (Tardis) a jsem s ní opravdu spokojená, i když stejně kupuji papírové knihy a do čtečky stahuji knihy zadarmo.

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, jen jsi tam mohla dát pár nevýhod, které u čteček taky jsou. Ale se všemi výhodami souhlasím. Sama mám čtečku i tablet a ano, tablet je o něco výhodnější :D Ale zase o něco větší, takže čtečka se vleze do menší kabelky :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥