sobota 14. června 2014

Recenze: Síla duše | Za rohem nečíhá jen upír...

Síla dušePočet stran: 412
Série: Síla duše, 1
Nakladatelství: nevydáno
Hodnocení Goodreads: 4.00 (z 2 hodnocení)
Anotace:
Nejsme tu sami. Naše planeta nám nepatří.
Žijeme v iluzi vlastní jedinečnosti. Nikdo za celá staletí neodhalil svět, skrytý za pláštěm naší nevědomosti. Denně ho máme na očích a přesto jej nevidíme. Lidstvo je tak lehké oklamat.
Jedna noc, jedno rozhodnutí a život mladé dívky se obrátí vzhůru nohama. Neexistuje cesta zpět. Co ji čeká v novém světě, ovládaném úplně jinými pravidly? Světě, kde si každý den musíte hlídat záda? Jak se vyrovná se změnami, kterým nemůže zabránit?Co udělá pro to, aby přežila?

Pomalu přicházím na to, že čeští autoři jsou čím dál lepší. :) Tahle prvotina mě docela překvapila, ještě svým velkým obsahem (a ke všemu počtem stran druhého dílu), a že to teda byla pecka!
Co mi tady tak trochu nesedělo, tak to, že se příběh odehrával v českém prostředí. Jméno Jana ani tak ne, ale vadil by Ondra. Nevím proč, jako jméno to není špatné, ale opravdu jsem si nemohla zvyknout, že se to prostě odehrává od nás. (Mimochodem, někdy bych si mohla zajet do Brna a prohlásit, že se ze mě stává ještěr. To jo, jsem dost praštěná.)
Ale Zarna byla vymyšlená perfektně. Opravdu, i ta mapa na autorčině blogu je povedená.

Jana byla fajnová hlavní hrdinka, i když jsem občas měla chuť ji pořádně proplesknout. Její chování mi ani tak nevadilo, příjemně se s ní četlo, takže tak.
Naopak Ondra mi připadal tak trochu divnej, s až moc velkými ochranářskými sklony atd., atd. No jo, drsňák každým coulem. Trochu mi připomínal Krasoně z OUAT, ale to sem nepatří.
Koho jsem si tady ale oblíbila nejvíc, tak Lia a princ Alar. Nevím, proč zrovna ti dva, ale byli dost zajímaví a příběh pěkně dokreslovali. (Stejně byla nejlepší ta nadávka malá ještěrka. Řekla jsem tak ségře, abych nebyla sprostá, a ta na mě vykulila oči, že prý není ještěrka, ale člověk.)

Za mě si tuto knihu rozhodně přečtěte. Držím Petě palečky, aby si jí konečně nějaké nakladatelství všimlo, a tato kniha spatřila světlo světa. (Vím, zní to divně.)

Děkuju autorce, že mi knihu poslala.

Čteno v rámci projektu Letní knihomolská výzva:
Letní knihomolská výzva

3 komentáře:

Děkuji za každý komentář! ♥