čtvrtek 6. února 2014

RC recenze: Dotek chladu | Skočit, či neskočit?

Dotek chladuPočet stran: 328
Série: Thrillery Fragment
Překlad: Michaela Škultéty
Nakladatelství: Fragment, 2013
Originální název: Frostengel
Hodnocení Goodreads: 3.88 (z 8 hodnocení)
Anotace:
Sedmnáctiletá Theresa nevěří, že její nejlepší kamarádka spáchala sebevraždu ani že měla nehodu. Je si jistá, že na mostě, z něhož měla Julie údajně spadnout nebo skočit, nebyla sama. Někdo byl s ní – a strčil ji.
Ale kdo? Že by snad záhadný Leon, který Julii pronásledoval na každém kroku jako stalker? Theresa se rozhodne kamarádčinu smrt objasnit. Při pátrání ale naráží na tajemství a věci, o kterých by snad raději nevěděla…

Thriller jako každý jiný: kámoška umře, avšak já jsem přesvědčená, že to nebyla nehoda. A tak to musím vypátrat! Líbilo se!
Taky se tu vyskytlo příjemné překvapení. Poprvé jsem odhalila vraha! Sice ne přímo, ale byl na mém seznamu podezřelých. Konečně, konečně, konečně. Jsem na sebe hrdá.


Nemůžu si pomoct, ale hrozně mi to
připomíná Unravel Me
Děj ubíhal trochu těžce. Měla jsem problém se některými scénami prokousat, ovšem ta scéna s Leonem, kdy jí vyznal lásku... jo, proti tomu nic nemám. :) Místy mě trošku štvala Theresa, hlavní hrdinka, a to její věčné protivení Leona. Proč to prostě nepřijala? Proč mu nejdřív nedala šanci?
Co mě tady bavilo asi nejvíc, tak Juliiny deníky. Opravdu zajímavé, podezírat vlastního rodiče. Každopádně to šlo líp než s Theresou.

Theresa (Julie ji nazývá Tessa, což se mi fakt líbí) o sobě pořád mele, že není dobrý detektiv, ale já bych řekla, že by mohla ustát. Stačilo by jen trochu tréninku... sedělo by to na ni. Navíc ty její kecy, když nachytala mladší ségru Corinne s tím klukem Timem! Jo, u toho jsem se pobavila.
Nad Julií jsem nejdřív kroutila hlavou. Ano, je samozřejmě odvážné, že už jde domů sama, ale i přesto... Jinak její deníky byly fakt supr, ale to už jsem psala. Díky nim jsem četla dál a dál a to i přesto, že jsem kvůli Therese měla chuť knihu na chvilku odložit. Ještě že jsem tak neudělala!




Na Dotek chladu jsem se těšila už jen kvůli obálce, každopádně se mi líbí víc než Dvojí tvář. Rozhodně nejhezčí obálka z celé edice Thrillery. Doufám, že se vydají ještě nějaké, protože mě začíná bavit tipovat si na vrahy (možná se ve mně přece jen kousek zla skrývá...).

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.

4 komentáře:

  1. Túto knižku si chcem prečítať a obálka sa mi veľmi páči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tahle obálka je asi nejhezčí ze všech z edice. :)

      Vymazat
  2. Ami -Já jsem četla pár knížek od této "série" a připadalo mi, že v podstatě byly skoro všechny stejné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, někdo někoho zabije a vina se svalí na nejbližšího kámoše. Tadá, a ona to není pravda! Jako vždy! :D
      Sice to je na jedno brdo, ale pořád mě to baví :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥