čtvrtek 28. července 2016

Prázdninový knižní tag

PrazdninovyKnizniTAG

Když jsou prázdniny, člověk by řekl, že se jeho čtecí schopnosti rapidně zvýší, ale opak je pravdou. Dělám všechno možné, kombinuju činnosti, které jsem během školního roku nedávala, a čtu stejně pomalu jako předtím. Mno. Ale prázdniny jsou prázdniny, takže proč neudělat prázdninový tag.

Hledala jsem na blogu a myslím, že jsem ho ještě ani nedělala. A kdyby jo, tak je to určitě aktualizovaná verze. Našla jsem ho u Syki. :)


1. Čteš o prázdninách více, nebo méně přes rok?
Sice jsem se tu hanbila, jak jsem pomalá, ale stejně bych řekla, že víc. Když mám toho z té školy tolik, že ten den tu knihu ani neotevřu, kdo by se pak divil.

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
Jak kdy, třeba teď mě napadlo Ignite Me, které jsem si koupila koncem srpna na výletě v Praze, nebo Amy a Roger, což je typický letní románek, Hvězdy nám nepřály, které jsem si kupodivu taky koupila v létě v Praze... No jo, žádnou konkrétní.

3. Kolik si schopná si vzít knih na dovolenou?
A zrovna za dva týdny jedu :D Ono dost záleží na tloušťce, třeba kdybych si brala Emmu Hart, rozhodně bych k tomu ještě něco přihodila... ale zatím si plánuju vzít Ariho a Danteho, pokud mě to nezláká a do té doby to ještě nepřečtu. Snad to vydrží, v nejhorším mám ještě nečtené e-knihy. :)

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Jo. Jak říkám, přes školní rok toho moc nenačtu a něco k té maturitě by to pak chtělo. Teď mám půjčenou Pýchu a předsudek, ve čtečce mi trůní Božská komedie, nad kterou dlouho přemýšlím.

5. Preferuješ klasické knihy (papírové), nebo e-knihy?
Papírový. Když si nechám na lehátku toto a ne čtečku, je přece jen menší pravděpodobnost, že se vrátím a někdo mi to čorne. (I když to je docela smutný.) A je to pohodlnější, aspoň pro mě. Neustále během čtení čmuchám, až to je strašný. A miluju ten pocit otáčení stránek, na to jsem taky úchyl.

6. Jakou knihu bys ráda viděla zfilmovanou?
Zrovna čtu Školu dobra a zla, takže rozhodně tohle. Protože by to bylo strašně boží. Trojka je naprosto bombastická :3 Slyšeli jste, že se chystá čtyřka? Ty kouzelný efekty a postavy a všechno! Jo, určitě bych ten film chtěla vidět. Přemýšlela jsem i nad Shatter me, ale jestli mi hodí hnusný herce na Warnera a Kenjiho, vzdám to. (Viděla jsem herce Aspena a Maxona a DOUFÁM, že to je fanmade, protože jestli vážně obsadili ty, co jsem viděla, končím.)
7. Kdybys měla možnost prožít den s nějakou knižní postavou, jaká by to byla?
Bože, vytáhla bych všechny! S Maxonem bych zašla na čaj, s Warnerem si klidně zacvičila (a věřte, že nebýt to Warner, do cvičení byste mě těžko dostali), Tedros by mě jistojistě učil šermování, a ať sem plácnu i nějakou holku, s Eadlyn bych prožila den plný korunek a šatiček, kdybych ji přitom nemusela zabít.

8. Které místo z knih bys ráda navštívila?
Bradavice, ty jsou pořád číslo jedna. Řekněte, komu by se tam nechtělo? A pak bych ráda viděla Alaghaësii, ta musí být taky nádherná. A Školu dobra a zla, projít si ty dvě věže (a Merlinův zvěřinec ♥) musí být super.

Přiznejte se, jak rychlí ve čtení jste o prázdninách? :) A kdo by se mnou šel do Školy dobra a zla?

8 komentářů:

  1. To je dobrý TAG. Ve většině odpovědí se s tebou schoduji. No a hlavně, kdo by nechtěl navštívit Bradavice, že? :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda :) Přesně, Bradavice jsou prostě snem každého knihomola :D

      Vymazat
  2. Pěkný tag, možná si ho taky vyplním. :) I když to mám podobně, tak nevím, aby to nebylo moc stejná. :) Třeba si nedovedu představit, že by někdo neoodpověděl Bradavice. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš jedno, aspoň je vidět, jak jsme si všichni podobní :)) No jo, Bradavice jsou Bradavice :))

      Vymazat
  3. pěkný tag! :) Dneska jsem si domu přinesla Školu dobra a zla a už se nemůžu dočkat, teď mám ale hodně restů :'( Na oficiální fb stránce Školy dobra a zla jsem také viděla tu fotku. Book 4. Summer 2017. ... Jestli je to opravdu pravda tak.. to je prostě boží! A kdyby byl film, tak to bych rozhodně nebyla ráda s obsazením :D Možná tak, kdyby to bylo něco jako anime :D zvykla jsem si na ty obálky :D Na druhou stranu bych ráda viděla, jak jim rostou ty bradavice a padají vlasy :D O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je boží! Nejdřív bych konečně mohla dočíst tu trojku :D Oni mají filmaři poslední dobou talent obsazovat herce, které nemám ráda :D Až na Než jsem tě poznala, tam jsem kupodivu spokojená. Možná ani to anime, spíš bych radši animák od Dreamworks :) To jo, některé scény by stálo za to vidět :D

      Vymazat
    2. To je pravda! Od Dreamworks by to stálo za to! ♥♥

      Vymazat
  4. Zajímavý tag, asi se do něj taky pustím.:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥