sobota 4. června 2016

Recenze: Devil's Honey

Devil's HoneyPočet stran: 194
Série: Devil's Honey, 1
Překlad: Haar.cz
Nakladatelství: SuBLime, 2012
Originální názevデビルズハニー
Hodnocení Goodreads: 4.11 (z 114 hodnocení)
Anotace:
Popular phys-ed teacher Toshimitsu Sugaya has been given the assignment of keeping an eye on a gang of thugs in the school, particularly their leader Tatsumi Yoshino, the “Devil of Nami High.” However, he soon finds out that not only is Yoshino a decent guy, but he’s been idolizing Sugaya for over a year! It doesn’t take long for Yoshino to win over the reluctant teacher and the two start a secret love affair. Can a teacher/student relationship really work and how long can these two hide their secret?

Mang není nikdy dost... když jsem našla tuhle, hned po prvních pár stranách mi bylo jasné, že to bude jedna z mých dalších oblíbených.
Nepletla jsem se. Kdo si chce vyslechnout moje áchání, račte dál.



Od Isaku Natsume jsem už pár mang přečetla a vždycky jsem byla nadšená. Nejinak je tomu i u Devil's Honey. Tentokrát jde o Sugayu, učitele tělocviku a metodika prevence. Nastupuje na novou školu, kde hned dostane úkol - dohlédnout na partu grázlů, které vede „ďábel namijské střední" Yoshino. Jenže co když je všechno jinak, než se zdá?

Toho tématu jsem se trochu bála a naprosto zbytečně!

Záchvat smíchu na půl hodiny
zaručen :D
Zamilujete se už jen díky kresbám. Samotný Yoshino je prostě pastva pro oči, a neříkejte, že ne. Autorka má prostě talent, navíc oceňuju, že se snaží zachovat rysy a odlišit tak od sebe všechny postavy. Nad kresbami bych se taky mohla rozplývat do aleluja.
Přejdu k postavám. Yoshino je prostě zlatíčko. Miluju ho, všechny jeho vlastnosti, jak má pro všechno důvod, jak ho nic nevyděsí, argh! Možná je až moc dokonalej... ale komu to vadí. Jeho hlášky jsou zkrátka festovní, bez něj by to nebylo ono.
Do kontrastu je postaven Sugaya Toshimitsu, nový učitel, kterého všichni zbožňují, a obzvlášť děvčata. Jenže on má city k někomu trošku jinému... ale zatraceně se bojí, a nejen proto, že Yoshino je jeho student. Jakožto hlavní postava, jehož očima vidíme většinu kapitol a tedy děje, mi přišel naprosto perfektní. Dobrá volba. Je to sice postava, kterou občas budete chtít proplesknout, ale i tak se na něj nemůžete zlobit příliš dlouho...
A pak je tu velice důležitý Minoru, který možná v tomhle příběhu až tak velkou roli nehraje, ale v pokračování rozhodně. Je to Yoshinův mladší bráška, který tak trochu jeho začínající vztah neschvaluje. Je to malý hajzlík, který tu sice mnoho prostoru nedostane, ale i tak jsem si ho poměrně oblíbila.

Mangu máte hned přečtenou, stránky plynou jedna báseň, konec konců je to Natsume a ta psát i kreslit umí... smát se skutečně budete od srdce a kolikrát i držet pěsti při rvačkách. A ano, nejspíš se budu opakovat v každé takovéhle recenzi :D, ale nic moc neuvidíte. Kdo se tedy bojí yaoi, tak. Je to tak roztomilé, že se budete při čtení červenat, pokud zrovna nedostanete záchvat smíchu.


Manze se vůbec nebojím dát plný počet hvězdiček. Po dlouhé době jsem konečně narazila na nějakou, co má děj a dokonce i pobaví a zaujme. Navíc to má i pokračování Ginger Honey, kde je samozřejmě pořád dost Yoshina, ale hlavním protagonistou je Minoru. A na to se neskutečně těším.
Takže ano, doporučuju všemi deseti. Však víte, že na něco, co bylo naprosto boží, se toho moc dobře napsat nedá. Proto tady ten článek píšu zhruba týden.

Snad aspoň někoho na to nalákám :D Vážně není čeho se bát. Je to hrozně cute. ♥
Četli jste někdy něco od Natsume? Nebo se mangám obloukem vyhýbáte? :)

4 komentáře:

Děkuji za každý komentář! ♥