sobota 2. dubna 2016

TBR tag

Tož, už tu dlouho žádný tag nebyl, což se docela divím, protože tagy já můžu :D Tenhle je od Marky a narazila jsem na něj u Ady.
No a jelikož mám poslední dobou trošku skluz ve čtení, TBR se jen hromadí, že... ideální načasování. Otázky jsou zodpovězené podle mé aktuální TBR poličky na Goodreads.


1. Jak si udržuješ přehled o své TBR?
No, čas od času si to na GR projedu a promažu, i když z toho vždycky vypadnou tak dvě, tři knihy... jinak ty, co mám doma, jsem si vystavila pěkně na oči. Jako víte co, takový ten pocit viny, když na mě koukají, že jsem je ještě nepřečetla.

2. Skládá se tvá TBR především z papírových knih či e-knih?
Ono to asi vyjde nastejno. V Josiem mám plno e-knih, které bych si ráda konečně přečetla, a na poličce se mi jich válí taky docela dost. Absolutně netuším, co převažuje.

3. Jak určíš, kterou knihu ze své TBR si přečteš jako další?
Náhodně. Jde o to, na co mám chuť. Když mám depku, určitě nesáhnu po Dechu, který mimochodem taky čeká na přečtení... Někdy to je jen ta, co mě cvrnkne do nosu asi jako Popelčina kámoše.

4. Která kniha je na tvém TBR seznamu nejdelší dobu?
To bude stoprocentně Divergence, která už je mezi námi pěkně dlouhou dobu a pořád jsem se k ní nedostala. A tak uvidíme, teď to vyšlo s filmovými obálkami a v červnu mám narozeniny, třeba něco přijde.

5. Kterou knihu sis do své TBR přidala jako poslední?
Zrovna dneska ráno jsem tak označila Lásku mezi písmenky od Jodi Picoult. Vůbec nevím, do čeho jdu, ale vypadá to zajímavě, bůhví kdy se k tomu taky dostanu... a těsně předtím Naslouchače od Petry Stehlíkové, což jsem začátek četla ještě jako povídku na serveru Bez hranic, takže na to se poměrně těším.

6. Kterou knihu máš na své TBR jen kvůli krásné obálce?
No, těch bude asi hodně :D Třeba Terra od Gretchen Powell, teď vůbec nevím, o čem je, ani proč je na mém TBR, ale obálku má krásnou :D

7. Kterou knihu z tvého TBR seznamu se vlastně nikdy nechystáš číst?
No, kdyby taková byla, tak není na TBR... možná to bude pár z těch anglických knih, které jsem tam hodila jen kvůli obálce :D

8. Na kterou ještě nevydanou knihu ze tvé TBR se vážně těšíš?
Jéžiš, těch je! Třeba Dcera od Kiery Cass, ta to vede, nebo Křišťálový meč (nebo jakže to přeložili) od Victorie Aveyard ♥ Je jich nesčetně, ale tyhle dvě jsou na prvních příčkách :)

9. Kniha na tvé TBR, kterou ti doporučují úplně všichni?
Bohové Olympu. Ono to je vlastně pokráčko Percyho, kterého jsem jaksi ještě nedočetla (aneb další TBR kniha :D), ale všichni v mém okolí mě do toho cpou. A ano, Hobbit nebo Pán prstenů.
10. Kniha na tvém TBR seznamu, kterou už snad všichni kromě tebe četli?
Ano, Hobbit a Pán prstenů :D Původně mě to vůbec nelákalo, ale moje spolužačky to naprosto žerou, takže bych aspoň mohla vědět, o čem je řeč :D Nebo ta Divergence, no. Většinou mám vždycky nějaké super zpoždění, konečně jsem taky přečetla Labyrint, do něhož mě všichni cpali.

11. Kniha na tvé TBR, kterou si momentálně opravdu chceš přečíst?
Už bych moc ráda Furthermore od Tahereh Mafi... od ní bych četla i nákupní seznam.
Ale co se týče těch vydaných, Škola dobra a zla 3. Jsem neskutečně zvědavá, jak to celé skončí.

12. Kolik knih máš ve své TBR poličce na Goodreads?
K dnešnímu stavu a hodině to je krásné číslo 747 knih.  A... radši to nebudu komentovat :D

Máte taky nekončící TBR poličku, ať už na Goodreads, nebo doma? A je tu taky někdo, kdo ještě nečetl LOTRa? :D

7 komentářů:

  1. Heh, a já měla ze svýho seznamu knížek, co si chci přečíst, špatnej pocit. Ale proti tobě tam teda nemám skoro nic... :D Ale musím přiznat, že mě vždycky bolí u srdce, když někoho neláká Pán prstenů. Ale to je tím, že já na tom prostě vyrůstala... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to buď ráda :D No jo, znám to třeba u Harryho :)) Nevím, možná LOTRovi šanci dám :)

      Vymazat
  2. Tohle je super tag :D Jinak já svou poličku razantně promazala, protože tam bylo přes 1000 knih a upřímně, o polovině z nich už jsem ani nevěděla, že tam jsou :D A cítím se tak o něco šťastnější :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, že :D Asi to budu mít stejně, jestli se na to někdy vrhnu, ještě budu překvapená, co všechno jsem tam naházela :D

      Vymazat
  3. Skvělý tag, už jsem četla u Ady. Jsem ráda, že máš TBR taky tak rozsáhlý - protože mě už tenhle seznam totálně válcuje, ale pevně věřím, že jednou se ke všem těm úžasným titulům dostanu :) Hezké pondělí přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je náš knihomolský typický problém, co :D Tož, to bych tady ráda, ale pochybuju, no... :D

      Vymazat
  4. Buď v klidu, také jsem Pána prstenů zatím nečetla, za což se vážně stydím, protože film jsem viděla asi milionkrát. Ale Hobita už mám za sebou! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥