pondělí 5. ledna 2015

Would you rather book tag

Už je to dlouho, co jsem si slíbila, že vyplním tenhle tag, a teď jsem se k tomu konečně (během extra nudné hodiny :D) dostala. A že to bylo peklo.
BTW, zdroj je Arvari.

1) Četli jen tri(tetra...)logie, nebo knihy, jež nejsou součástí žádné série?Radši ty série. Sice takové knihy jako Hvězdy nám nepřály, Esej o tragédii nebo třeba S hlavou v oblacích pokračování nemá, ale u těch sérií s hrdiny mohu žít déle... a v tom je to kouzlo :)

2) Pouze mužské, nebo ženské autory?
Já tak nějak rozdíly mezi autory nedělám, ale radši ženské, protože jen ta dokáže správně vypiplat ty ženský city, aniž by to znělo kýčovitě. Tuhle otázku bych nejradši vynechala, protože Eragon.

3) Nakupovali pouze v kamenném obchodě, nebo na internetu?
Já na internetu nikdy nenakupuju. Jen v bazaru, abych neutratila tolik peněz, jinak vůbec. Takže tady jednoznačně kamenný obchod.

4) Aby knihy byly zfilmovány, nebo natočeny jako seriál?
Film. Protože u seriálu nikdy nevydržím. Jako jo, občas si nějakou tu epizodu pustím, ale mám mezi nimi dlouhou pauzu, a to by mi bylo líto, kdyby mi to takhle trvalo u své oblíbené knihy. Film.

5) Přečetli 5 stránek denně, nebo 5 knih týdně?
Pět stránek denně je příšerně málo! :O Naopak pět knih týdně je pomalu co den, to kniha. To bych určitě nestíhala. Zvlášť s tím, co se kolem mě teď děje. To radši ty stránky. :)

6) Byli profesionálním recenzentem, nebo autorem?
Autorem! Profík sice nehrozí, ale rozhodně autor. (Sorry, AWoBe.)

7) Četli znovu a znovu dokola svých 20 nejoblíbenějších knih, nebo pouze nové knihy, které jste ještě nečetli?
Že bych si znovu nepřečetla tady Selekci, Eragona, Hunger Games nebo Shatter Me neříkám, ale radši bych šla do nových. Já ráda zkoumám nové věci, i za cenu, že ty staré prostě budou zapomenuty.

8) Byli knihovníkem, nebo knihkupcem?
Ja neviem už.
Asi knihovník, protože práce s lidmi mě prostě baví, takhle by nikomu nevadilo, že si tam čtu (:D) a baví mě udělovat tipy lidem ohledně čtení. Tož na druhou stranu to dělá i knihkupec, takže tady to je 1:1.

9) Četli jen svůj oblíbený žánr, nebo všechny žánry kromě svého oblíbeného?
No jasně že svůj oblíbený. Pokud se dá teda romantika srazit dohromady s YA a dystopií. Protože kdybych neměla přístup k YA, nebylo by to ono.

10) Pouze fyzické výtisky knih, nebo e-knihy?
Sice jsem zatím (zatím... :DD) publikovala jen e-knihy, ale určitě bych byla pro fyzické. Protože to prostě voní, a my narkomani toho využíváme... :D Líbí se mi, jak krásně to vypadá v mé knihovničce, takže asi tak.
 
A stejně jako u každého tagu... zda ho vyplníte, nechám na vás, a pokud ano, hoďte mi odkaz ;)

8 komentářů:

  1. Těší mě, tady další narkoman :D Taky čuchám knihy! Asi u poloviny to máme opačně, ale i tak tvoje odpovědi jsou fajn, super TAG :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli najdu kousek času, tak určitě vyplním, vypadá perfektně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ve většině případů se shoduji s tvým, jen mě třeba poslední dobou více vyhovují mužští autoři, kteří mi přijdou i citlivější než ženy, ale zase jak kdy.. ono je to těžké :D A taky mě třeba nevadí nakupovat knihy na internetu. Jinak bych řekla, že bychom měli odpovědi podobné, nebo stejné :)

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že ve většině bychom se shodly :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Poprala jsi se s tím :) Tenhle tag je vážně šíleně těžký na odpovědi :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Veškeré odpovědi bych měla podobné, či stejné :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥