čtvrtek 30. října 2014

Čtecí návyky TAG

Na tento velice roztomilý tag jsem narazila na blogu A cup of Lucy, a jo, zalíbil se mi natolik, že jsem se rozhodla ho taky udělat :) Ve většině to jsou opravdu zrádné otázky, no, nějak jsem se s tím poprala.

1. Máš doma určité místo na čtení?
To mám s mamkou společně - gauč, hned pod lampičkou. No a protože to je společné, tak se o to taky musím dělit, že? :D No, vždycky mě vystrnadí na křeslo :D Takže tak ;)

2. Záložka nebo kousek papírku, který se právě válí poblíž?
Jak kdy. Preferuju spíše záložky, protože jsou prostě krásné, ale jsem prostě bordelář a kolikrát se mi stane, že záložku někam zahrabu a pak ji nemůžu najít. To se pak hodí i ty papírky :D

3. Můžeš prostě jen tak přestat číst, nebo nejprve dočteš kapitolu?
 No jen tak prostě přestat fakt nejde. Kapitoly dočítám ráda, když mi toho ale chybí ještě hodně, ukončím to třeba odstavcem.

4. Jíš nebo piješ během čtení?
 Jak kdy. Nerada riskuju, že mi nějaký drobek uvízne mezi stránkami, takže jídlo jen občas, ale pití mám u knih skoro furt.

5. Posloucháš u čtení hudbu nebo televizi?
 Ne. Hudba mě příliš rozptyluje - jsem člověk s bujnou fantazií a text písně mě vždycky odradí od děje knihy. To bych si pak nepamatovala, co se stalo, ale spíš, co jsem si vymyslela :D A televize mi nějak nevadí, protože když chci číst na křesle v obýváku, televize většinou běží. Nevadí mi to, ale pokud to je nějaká dobrá komedie nebo film, co se mi líbí... znáte to, prostě to nejde :D

6. Čteš vždy pouze jednu knihu, nebo několik naráz?
 Nejradši mám, když čtu jenom jednu, holt poslední dobou louskám třeba tři zaráz. Pak to taky vypadá, jsem pomalejší než normálně - ale dost za to může škola, mám toho teď opravdu dost. Nejprve jsem se bála, aby se mi nemíchal děj, což se neděje, takže jsem spokojená.

7. Preferuješ čtení doma nebo čteš kdekoliv?
 Kdekoli! Když strávím skoro denně 8 hodin ve škole, jinak to nejde. Přestávky a volno v hodinách (ty učitelské výrazy stojí za to!) využívám opravdu efektivně, pokud teda moje kámošky nevyžadují mou pozornost. Ale jsem schopná vzít si i knížku do restaurace a zatímco naši vedou velice zajímavý rozhovor o politice, já si čtu. ;)

8. Čteš nahlas nebo pouze ve své mysli?
 Pouze ve své mysli, samozřejmě! Panebože, kdyby ostatní věděli, co čtu, to by dopadlo :D

9. Čteš si některé pasáže dopředu nebo dokonce přeskakuješ kapitoly?
 Kdysi jsem to dělala, vždycky jsem se koukla na konec knihy. Jednou mě to připravilo úplně o všechno, a to jsem se na sebe teda naštvala. Od té doby se dozadu dívám výhradně jenom na tiráž. A kapitoly přeskakuju  jedině tehdy, když už to čtu třeba podruhé a vím, že není důležitá či zajímavá nebo když mě daná osoba prostě nebaví/scéna nezajímá.

10. Lámeš hřbet nebo se jej snažíš uchovat jako nový? 
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Kdo by tohle udělal?!

11. Píšeš si do svých knih?
 Stejně jako u předchozí odpovědi... ne, to by neklapalo.

Tento tag POVINNĚ vyplní Nia, a pokud se chce vám, můžete taky :)

10 komentářů:

  1. Tag poznám, aj ja som sa doňho pred nejakým časom zapojila :D Tiež mám radšej záložky a dočítanie kapitoly je ideálne. Čo sa týka hudby, tá mi nevadí, ani televízor :-
    )

    OdpovědětVymazat
  2. Možná, že ho někdy také vyplním... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nemusíš mi zdůrazňovat to své ''povinně'' xD Pokaždé jsem tag, do kterého jsi mě nominovala čistě náhodou, jsem vyplnila ^^

    OdpovědětVymazat
  4. taky te vystrnaduji? to znam moc dobre, me teda nikdo nevystrnaduje z myho mista, ale mamka me vyhani z pokoje, kdyz chce jit spat, segra z pokojiku, kdyz jde spat, takze vetsinou skoncim v kuchyni, jednou jsem zustala i v koupelne, kdyz se nam v kuchyni rozbilo svetlo ... :-D sme to chudaci co :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kto také bezcitné otázky vymýšľal? Toto dať do rúk knihomoľovi (mne), zaškrtila by som autora :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já už tag jednou psala a normálně máme skoro všechny odpovědi stejně. Jen u první mám svoji postýlku, kde trávím skoro celý den po tom co dojdu ze školy. A máš pravdu - pohledy učitelů, když tě vidí číst jsou k nezaplacení :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem tag také vyplnila ;)
    http://jackelin-mandragor.blogspot.cz/2014/11/cteci-navyky-tag.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥