neděle 28. září 2014

Velké podzimní blog-tour: Rozhovor s Michaelou Burdovou (7)

Chystá se


Na řadě je rozhovor, ze kterého jsem nadšená asi nejvíc :)) Aneb jedna z mých oblíbených spisovatelek, Míša Burdová!


1) Otázka pro každého spisovatele... kde jsi přišla k inspiraci?
Chodím hodně ven do přírody s pejskem, to mi vyčistí hlavu a zároveň přemýšlím nad nápady a příběhy. Taky si ráda prohlížím fantasy ilustrace na deviantart.com, většinou mě přitom něco napadne.

2) Odkdy píšeš, popř. co tě k tomu dostalo?
Začala jsem psát v 16ti letech. Už dlouho jsem nosila v hlavě příběh o jednorožcích, ale spíš jsem z něho dělala komiks. Pak mě napadlo, že bych mohla svůj příběh napsat. Úplně mě to pohltilo a psaní je mou vášní dodnes.

3) Trvalo dlouho, než se tvoje kniha dočkala papírové podoby?
Asi dva roky, možná dýl. Ale bylo to způsobeno tím, že to byla má prvotina, a navíc vyšly dva díly najednou - Strážci dobra a Zrádné hory Dragor. Takže s tím bylo víc práce. Teď mi knihy vychází tak do roka, vydání pokračování série trvá půl roku.

4) Píšeš zrovna něco?
Právě jsem dokončila druhý díl Volání sirény a dávám si oddech :D Plánuju ale příběh o kočkorohovi Snížkovi a nejspíš novou fantasy sérii.

5) Co kromě psaní děláš (vyjma čtení)?
Maluju, příští rok v březnu se bude konat další má výstava. Začínám s olejomalbou, chystám se na kurz, moc mě to baví :) Jezdím na kole, skáču na trampolíně, chodím na procházky s pejskem, ráda nakupuju, scházím se s přáteli a o víkendech podnikáme spoustu věcí s přítelem.

6) Co vzkážeš začínajícím autorům?
Aby si šli za svým snem a psali hlavně podle svého srdce.


Moc ti děkuji za rozhovor, Míšo! :)

1 komentář:

  1. Jé, skvělý rozhovor. Z autorky jenom sálá pozitivní energie a je i takhle hrozně sympatická! :) Držím ji palce s dalšími knihami.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥