sobota 17. prosince 2016

Christmas Book TAG

Přesně za týden jsou Vánoce! Abych se přiznala, moc mi to ani nepřijde a ani nevím proč :D Nasněžilo u nás poměrně hustě, že jsem jednou do školy šla po kluzišti a ne po chodníku, a včera jsem konečně nakoupila poslední dárky. A nebyla bych to já, kdybych ignorovala vánoční tag. :) Nalezeno u Ady.


1) Stromek - Jakou knihu by sis nejvíce přála najít pod stromečkem?
Tož, já si napsala o dost knih, aby měla mamka z čeho vybírat :D Ale moc ráda bych tam našla Harryho a Prokleté dítě, pokračování Rudé královny nebo třeba Šťastně až navěky, povídky k Selekci. To víte, musela jsem jich vybrat hodně, abych nevěděla úplně přesně, co dostanu, takže jsem docela napnutá.

2) Rodina - Se kterou knižní postavou bys nejraději strávila Vánoce?
To si musím vybrat jenom jednu? Nejradši bych je pozvala všechny! :D Věřím, že s Adrianem z Vampýrské Akademie by to byla sranda, nebo Sofie a Agáta ze Školy dobra a zla. Ty by asi večeři převrátily v katastrofu, ale víte co :D

3) Ozdoby - Jakou knihu sis koupila pouze kvůli obalu?
Jo, obálky jsou to první, kvůli čemu po knize prahnu... Tehdy to určitě byla Selekce, protože takové obálce se zkrátka odolat nedá. (I když tu jsem vlastně dostala na Vánoce, takže to tak moje koupení nebylo.) Tak pak rozhodně Jsem roztříštěná. Pamatuju si, že když jsem četla ukázku, nijak mě to nezaujalo, ale ta obálka je naprosto luxusní.

4) Koledy - Která kniha ti vlezla do hlavy a nemohla jsi na ni přestat myslet?
Odpověď asi nebude překvapením pro ty, co špehují moje recenze, a rozhodně to bude V šedých tónech. Je to moje aktuálně poslední dočtená a řeknu vám, že jsem z toho byla naprosto paf. Válečné příběhy nijak nevyhledávám, protože vím, co to se mnou dělá, a V šedých tónech to jen potvrdilo. Jestli jsou knihy, které prostě doporučuju na každém kroku, bude to tahle.

5) Dárek - Která kniha ti přinesla největší překvapení?
Jako nejlepší plot-twist, něco, co jsem nečekala? Jak si tak projíždím recenze, určitě Líbali jsme se, protože jsem od toho čekala něco jiného, ale stejně se zamilovala. A pak třeba Rudá pyramida od Ricka Riordana. Četla jsem ji v době, kdy jsem po Percym ještě tolik neprahla, a mile mě překvapilo, že se mi to vážně líbí. :)

6) Pohádky - Jaká je tvá oblíbená dětská knížka, ke které se ráda vracíš?
Jak vycvičit draka, rozhodně :D Zase tak malá jsem to nečetla, ale dětská knížka to je. A je to moc milý příběh, abych to mohla jen tak ignorovat. A pak jsem taky ráda četla Disneyovky, kterých mám pořád v knihovničce hromadu.

7) Sníh - Jakou knihu bys nejradši zahrabala hluboko do sněhu a proč?
Sněží, sněží, protože když už, tak už. Je to docela dávno, co mě nějaká kniha zklamala natolik, abych ji musela pohřbít pod sníh a čekat, až roztaje. Moje poslední zklamání bylo asi První hrob napravo, ale i tak to bylo dobré... víte co, prostě nic nezahrabu a basta :D

8) Zvoneček - Jakou knihu je nejlepší číst o Vánocích a proč?
Já teda ráda čtu knížky s letní tématikou, abych si připomněla, že vlastně mrznu a vážně bych na sebe měla natáhnout tu deku, ale jinak mi je docela jedno, co to je. Protože když bych se řídila podle období, bůhví kdy bych měla číst fantasy, kde o počasí kolikrát vůbec nejde! :D Ráda o Vánocích čtu to, co jsem dostala pod stromeček. Prostě tak.

A o co jste si Ježíškovi napsali vy? Máte už všechny dárky? :))

6 komentářů:

  1. Jsem ráda, že ses do tagu taky pustila! :) A První hrob napravo tě zklamal? :O Fakt? To já si tuhle sérii nemůžu vynachválit, naprosto ji miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože špatný to nebylo, ale čekala jsem od toho trochu víc :) To víš, většinu tagů nacházím u tebe, tak co už :D

      Vymazat
  2. Super otázky, Sklenený meč mám doma, čaká na prečítanie, tak hádam sa dostane aj k tebe :-) Selekcia má naozaj pekné obálky, ale mne sa táto séria až tak nezapáčila, samozrejme u každého to je inak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ano :) Já mám Selekci dost ráda, i když většina lidí odpadla po Dceři :))

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥