neděle 5. října 2014

Recenze: Město z popela

Počet stran: 392
Série: Mortal Instruments, 2
Překlad: Eva Maršíková
Nakladatelství: Mladá fronta, 2011
Originální název: City of Ashes
Hodnocení Goodreads: 4.24 (z 384 319 hodnocení)
Anotace:
Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? V druhém díle napínavé série autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.

Hned na začátek musím říct, že se mi ta série pořád nelíbí tak, jak bych chtěla, stále tam nacházím nějaké nejasnosti - ale i přesto dávám knize čtyři hvězdičky, protože skutečně byla výborná.

Na rozdíl od prvního dílu jsem se tady chechtala snad pořád. Byly dvě varianty - buď jsem nevěřícně kroutila hlavou, nebo se smála. Jace (a konečně taky i Alek!) tady perlili skoro na každé stránce, a k mému vlastnímu překvapení jsem si oblíbila i Simona.
Clary mi byla pořád stejně nesympatická. Přece jen má patnáct let a chová se jako malé dítě, to by autorce mělo dojít. Ale nějaký ten bod měla, konečně taky hrdinka, která na danou věc přijde skoro hned. Aspoň tímhle si to Clary zachraňovala.
No, k Jaceovi se snad ani nemusím vyjadřovat, ne? :) Až na pár extra divných scén jsem si ho oblíbila. Sice to pořád není na will-be-my-man, ale jo.
No a Alek! Ano, budu ho opěvovat stejně jako v recenzi jedničky :D Ten toho Jace dokonce i předběhl, holt ho na will-be-my-man dát nemůžu, ale i tak mu s Magnusem držím palce :))

Na rozdíl od jedničky tady Cassandra háže jednu akci za druhou, pořád se něco děje, neustále se po něčem pátrá atd., atd. To se mi líbilo. Bohužel mi to přijde napsané takovým zvláštním stylem a hrozně těžce se mi to čte. -_-
Taky si teď říkám, že to vypadá spíš negativně na to, jak jsem tomu dala 4 hvězdičky :D, ale ono to ani jinak nejde. Doufám, že i třetí díl se ponese v podobném duchu jako tenhle, protože jestli ano, hrozí, že si tu sérii oblíbím.

2 komentáře:

  1. Dvojka byla akční to si pamatuji :) Trojka byla také fajn, ale dál už jsem nečetla. Nějak mě to nelákalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Dvojka byla dobrá, ale Simona si nikdy neoblíbím. Od prvního dílu mi přijde hrozně vtíravý a neskutečně hloupý. :D Taky bych asi dala kolem těch 4 hvězdiček. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥