pondělí 17. března 2014

RC recenze: Syn pekel | Vlčí krev

Největší obrázek výrobku Syn pekel – Vlčí krevPočet stran: 256
Série: Syn pekel, 1
Nakladatelství: Fragment,  2013
Hodnocení Goodreads: 3.35 (z 31 hodnocení)
Anotace:
Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.

Minulost vlkodlaka Nerana, nazývaného Syn pekel, je s Temnovlky pevně svázána. Pouze čarovný nektar Étarlininy slzy by mu mohl pomoci se odpoutat a zvrátit svůj osud. Musí uzavřít spojenectví s elfkou Liadel, kterou ze srdce nenávidí. Podaří se mu odhalit její tajemství? Bude Neranovi odpuštěna dávná zrada? Ve Velwetii mezitím propuká boj temných sil - třinácti démonů. Neran je vtažen do bitvy o moc. Kdo zvítězí, rozhodne o osudu celé země.


Na Syna pekel jsem se nehorázně těšila, plus k tomu navíc mělo, že je to kniha od Michaely Burdové, tzn. české autorky. A opravdu to nezklamalo, dokonce jsem čekala méně! Hrdina jako Neran by měl být v každé knize.


Opravdu, ten jeho humor je uchvacující, smála jsem se snad na každé stránce - kde taky někoho zabili. Fakt, kdo má rád humor a krváky, tady si užije. Vlčí krev se Míše opravdu povedla.
Neranova společnice a obávaná nepřítelkyně Liadel. Kdyby byla něco jiného než elfka, asi bych si to s ní tolik neužila :D Byla prostě skvělá, nic proti ní nemám. Ta její ironie...
Na zadní straně knihy jsou nakreslené ty hlavnější postavy, jedním z nich je elf Elniän (snad jsem to napsala správně). Ten se sice ukázal jen na jednu maličkou scénu, ale zamilovala jsem si ho. Asi začnu zbožňovat všechny elfy.
Tak když už jsem načnula ty postavy z obrázků, na řadě je Aragen, která by se vlastně dala označit za druhou hlavní postavu. Taky se vám to jméno tak hrozně líbí? :) Aragen byla mrcha první třídy, co neudělat pro svoje dobro, že... ale jo, scény s ní jsem měla ráda. Vždy, když to z Nerana přeskočilo na Aragen, tak nějak jsem se těšila, protože Neran kypěl humorem a Aragen krutostí a akcí... vzájemně se doplňovali, takže se ani nedivím, že si ho Aragen vyhlídla.
Trpaslík Etwik se mi naopak hrozně protivil. Fajn, trpasličí mluva nebyla k zahození, ale prostě nebyl sympatický.

Zkrátka celý děj byl strhující. Je vidět, že si Míša ráda pohrává se slovy a její fantazie je opravdu nekonečná. Jsi jeden z mých vzorů, Michelle! :)
PS: A ještě musím vynachválit obálku. Když tato kniha vycházela, už jsem byla v pokušení si ji koupit a teď jsem se k ní konečně dostala. Neran se jako vlkodlak opravdu povedl. Sice nechápu, co je ta žena na pozadí (že by Aragen?), ale i tak je bombastická! (A druhá ještě lepší.)
Ale mapu trošku vytknu. Kdyby byla psaná jiným písmem, vůbec by mi to nevadilo!

4,5.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment.
Wolf

2 komentáře:

  1. Tahle knížka mě láká :) a teď bych si ji chtěla přečíst ještě víc :). Pěkná recenze :).

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si ji chtěla přečíst už tenkrát, co ji vydali, ani nevím proč, protože tehdy jsem ohledně českých autorů byla ještě daleko větší skeptik. Ale tak či tak, ke knize jsem se ještě stále nedostala. A zrovna jsem i četla recenzi, kde zrovna nějak nadšená nebyla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥