pondělí 20. ledna 2014

Recenze: Zář | Obálka vs. Obsah


Zář (Zář, #1)Počet stran: 400
Série: Zář, 1
Překlad: Markéta Demlová
Nakladatelství: Knižní klub, 2011
Originální název: Halo
Hodnocení Goodreads: 3.68 (z 35 441 hodnocení)
Anotace:
Do poklidného přímořského městečka Tallow Beach nečekaně přijíždějí tajuplní sourozenci Gabriel, Ivy a Bethany Churchovi. Začnou studovat na střední škole a jejich objevení vzbudí mezi místními pořádný rozruch. Odkud se vzali? Kdo jsou jejich rodiče? Proč ve všem vynikají, aniž by vynaložili sebemenší námahu? Pro jejich tajnůstkářství a nadpozemskou krásu však existuje vysvětlení: Gabriel, Ivy a Beth jsou andělé, jejichž posláním je zachránit svět, jenž se ocitl na pokraji zkázy. Do jejich životů vstupuje Zlo v podobě bezohledného a krutého spolužáka, který zatouží po Beth. V děsivém dramatu, které následuje, andělé a člověk spojují své síly v zoufalém pokusu překonat dobrem ničivé síly temnoty a zachránit milovanou kamarádku.


Když jsem tuto knihu viděla vystavenou na poličce v knihovně, obálka mě úplně uchvátila a já si řekla, že bych si ji mohla přečíst.
Doma mi hodně dlouho ležela na poličce a mě se do ní pořád tak nějak nechtělo. Dávala jsem přednost jiným knihám, a najednou jsem viděla seznam TopHnusů od Katherine, no... že jsem na to nedala!

Děj Záře mě opravdu nechytil. Říkám si, že poslední dobou nacházím stále horší a horší knížky, nutně už potřebuju Pokrevní pouta! :D Abych to nepřeháněla, nejdřív vyberu to, co se mi na knížce líbilo:
Xavier... docela. Byl to fajn kluk. Nejlepší byl ten rozhovor o Luciferovi, jak tomu všemu dodává dramatičnost. Tohle se mi opravdu líbilo. Pak to taky bylo oslovení Gabe pro Gabriela, když to je navíc archanděl, z toho jsem se skoro potrhala smíchy.
Bohužel, dál už se nic nedá najít.

Hlavní hrdinka Bethany je opravdu úplně blbá. Na žádné stránce nezapomene zmínit, jak je pro ni těžké, že už není anděl, ale má lidskou podobu - a to fakt nekecám. Schválně to přečtěte, Bethany mi přišla ještě horší než pětiletý děcko. Ivy byla taková, jak bych to řekla? Nepraktická? Hm, to zní divně. Ale jo, prostě byste takovou holku nenašli. Oukej, je sice zkušeným andělem, ale i tak... a Gabriel byl ještě horší. Takový až příliš starostlivý taťka, který neví, jak se má ke svému dítěti chovat.
Kamarádka hlavní hrdinky jménem Molly (tady se pozná, že mě ta kniha opravdu nebrala, já půl hodiny pátrala nad jménem - tu knihu jsem dneska neměla vracet, měla jsem tušit, že ji ještě budu potřebovat :D) je taky taková nějaká divná, nedokážu si představit, že bych měla někoho takového jako "přítele"!


Neberte to špatně, prostě je to jeden z názorů... zkuste to přečíst a uvidíte. :)



6 komentářů:

  1. Tuhle sérii jsem si chtěla přečíst, ale mnoho lidí o ní říká, že je to úplná blbost. Ale obálku má nádhernou. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som si myslela, že je táto kniha o Anjeloch ... Bohužiaľ, chyba. Totalitná cukrýkovňa! :D Mne sa nelúbil ani Xavier :D Po prvé, bol príliš "dokonalý" a po druhe, nikdy by sa mi takýto chalan nelúbil.... každopádne, jediná postava, ktorá sa mi páčila bola... Nemala som oblúbenú postavu... Ani som to nedočítala do konca :D
    Á tak čo. Ani tá obálka nie je podľa mňa nič moc :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ami - Taky nemám teď na knížky štěstí!
    Jednou jsem měla Zář na poličce, kde ležela než si jí přečtu, ale nakonec jsem to ani nevzala do rukou :) Ano, obálka mě velmi uchvátila, ale po tom, co jsem si přečetla, názory atd. vrátila jsem ji do knihovny :)

    OdpovědětVymazat
  4. To bol poriadny brak a dvojka nie je o nič lepšia :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle knížku jsem dočítala fakt jen silou vůle :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Mě teda Zář uchvátila, ale já mám braky ráda už z principu :D :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥