středa 29. ledna 2014

Recenze: Šampion | Tak. A mám po očích

ŠampionPočet stran: 369
Série: Legenda, 3
Nakladatelství: CooBoo, 2014
Hodnocení Goodreads: 4.43 (z 14 477 hodnocení)
Anotace:
On je legenda.
Ona je fenomén.
Kdo bude šampion?

June a Day přinesli pro Republiky obrovskou oběť, ale nyní se jejich země ocitla na pokraji zániku. V okamžiku, kdy se vše schyluje k podepsání mírové dohody s odvěkým nepřítelem Koloniemi, se přihodí něco, co změní kola osudu a uvrhne celý národ do boje o holou existenci. A jestliže chtějí Day a June zachránit Republiku, musí obětovat to nejdrahocennější, co mají. Odhodlají se k další oběti, nebo se nakonec ukáže, že všechno je úplně jinak?

Závěrečný díl trilogie Legenda, který vás překvapí strhujícím závěrem.

OH MY FUCKING GOD! Právě mi Marie Lu totálně zničila oči. Mám dokonce strach se jít podívat do zrcadla. (A hádáte správně, nakonec to stejně udělám.)


Nějak nevím, co si o této knize mám myslet. Skoro celou jsem ji probrečela, Marie Lu rozhodně ví, na které místo čtenáře zapůsobit. Fakt se mi to líbilo, ale ten konec... přemýšlela jsem, jestli ve své sérii nemám na konci zabít hlavní hrdinku. A nakonec jsem si řekla, že tenhle konec je mnohem horší...

Ale ať nejsem jako ostatní, nebudu tu pořád vykládat o konci (Šampion: "Ha, ha, ha."), tak se trochu posunu do děje. Začátek je trošičku nudnější - ne, to je špatné slovo. Bavilo mě to, jen to zkrátka nebyla ta stará známá Legenda.
Day. Ach, můj milovaný Day! Jak ten mi bude chybět! Ten konec si nezasloužil, do prkýnka. Proč, proč, proč musel proboha z****** ****ť??? To jeho věčné pohazování blonďatých vlasů (no jo, jsem na blonďáky)... většina lidí by řekla, že v takovéhle situaci se z nejednoho člověka stane egocentrista atd., ale Day takový prostě není. (To bych se taky zbláznila.)
June. Miluju tuhle postavu. Hrdinka, které všechno dojde během nanosekundy (ano, odkoukané od BZRKu O_O).
 Pořád lituju jejího bratra Metiase - taky je tu taková divná příhoda. Pamatujete si na anotaci prvního dílu, Legendy? Dayovi je patnáct. Metiase zabíjí. V Šampionovi má Day 17 a od smrti kapitána Iparise uběhlo 289 dní. Kde je zádrhel, přátelé? Tohle mi nějak nejde do hlavy. (Možná taky proto, že mi matikářka dneska řekla, že jsem se jaksi splašila.)
Thomas. THOMAS! V Legendě nebo Fenoménu jsem myslela, že ho budu nenávidět. Opak je pravdou. Tak hrozně moc jsem mu fandila, ať to nakonec Anden nechá jít, ať mu nedá trest smrti, vždyť je stále Republice věrný... A ono ejhle! Nechají ho, ale stejně ********** Kolonií... ne-sná-ším Kolonie, ale to je asi jasné.
Tím se dostáváme k Andenovi. Přišel mi fajn, vlastně celkově jediná postava, která mi tady OPRAVDU vadila, byla velitelka Jamesonová. Což je trochu divný, že je to pouze jedna jediná postava. (Možná s Kancléřem. Možná.)


Je mi opravdu hrozně líto, že se Marie Lu nerozhodla pro další díl této omračující série. Jen doufám, že aspoň napíše něco podobného. A doufám, že to bude za pár let, protože jinak se z toho zblázním. Já se můžu divit, proč nevnímám Paranormály a proč se mi nejde naučit přírodopis (ach, ty vitamíny).


Co říct na závěr?
"Ahoj, já jsem Daniel."
"Ahoj, já jsem June."


Tak. Teď jsem napsala recenzi, takže si jdu znovu pobrečet. .

3 komentáře:

  1. Ami - Bože! Proč já si jen přečetla tuhle skvělou recenzi?! OMG! Doufám, že je to vtip, protože Day...Už radši končím, nebo za sebe neručím!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten konec mi totálně vyrazil dech. Ihned po dočtení jsem byla hrozně naštvaná, ale pak jsem to pomalu rozdýchala a ten konec se mi začal líbit. Je jiný než ostatní konce. =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥