úterý 14. ledna 2014

Recenze: Proroctví sester, čili jedním slovem NUDA


Proroctví sester (Prophecy of the Sisters, #1)Počet stran: 368
Série: Proroctví sester, 1
Nakladatelství: Knižní klub, 2011 
Hodnocení Goodreads: 3.59
Anotace:
První díl „gotické“ fantasy série situované do Ameriky konce 19. století. Dvojčata Lia a Alice právě osiřela. Lia objeví na zápěstí tajemné znamení a začíná si všímat podivného krutého chování své sestry. Objeví knihu s jedinou stránkou, ve které si přečte temné proroctví, které varuje před příchodem Ďábla na svět. Lia se domnívá, že ona je Strážkyní, která tomu má zabránit, a její zlá sestra Branou, jíž má Zlo vstoupit. Ale je to skutečně tak jednoduché?

Mám to shrnout jedním slovem? Nudá...

Proroctví sester mě už hodně dlouhou dobu lákalo. Je to vlastně kámoščina knížka, má doma celou sérii, tak jsem si ji prostě půjčila. Já vím, jsem cvok, doma tisíc knížek z Vánoc a knihovny, a ještě zatěžuju svou spolužačku.
Když mi říkala, že je jí úplně jedno, jak dlouho tuhle knížku budu mít...

už chápu.


S radostí jsem se to knížky pouštěla... ta radost opadla asi po třetí kapitole. Lia je prostě tak blbá! Vím, že většina hrdinek je naivní, ale až takhle? A ty tajnůstky jejího dvojčete Alice, na to by přišel každej. Ach, Lio, doufám, že se to zlepší!

Co mi fakt lezlo na nervy? Jejich začátky vět! To snad nebyla věta, kdy by neřekli na začátku "Nu, tohle..." Oukej, jsme ve středověku, nosí se ty šatičky a tak, ale co je moc, toho je příliš! A dlouho se mi nestalo, že bych si neoblíbila žádnou postavu. Fakt, tady to nebyl nikdo. O Lie s Alicí jsem už psala (PROČ SE PROSTĚ NEMOHLY DOHODNOUT? Ta pitomá Lia byla fakt tak pitomá, že se ani Alice nezeptala, PROČ???), jejich brácha Henry... no, prostě nic moc, James byl jak teplouš (a to údajně chodil s Liou, k nepochopení), Luisa prostě malý rozjařený děcko.


Námět to byl rozhodně zajímavý, kdyby to Michelle víc rozvedla, dokonce by se mi to líbilo. Ale takhle, co dodat.
A navíc mám teď docela dobrou náladu ze školního výletu, tak si to nebudu kazit.

Ale rozhodně se chystám na pokračování. Nu, na to jsem teda zvědavá :P


5 komentářů:

  1. Ami- Jednou jsem na druhý díl narazila v knihovně a ze zvědavosti si ho půjčila :) Celkem se mi líbil, ale ten první jsem si už nesehnala :).

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, půjčila jsem si první dva díly v knihovně už před delší dobou a fakt se mi to nelíbilo. První díl jsem ještě horko těžko dočetla, ale druhý jsem někde v půlce vzdala, i když to nedělám často. Nějak jsem přestala doufat, že mě to ještě začne bavit...

    OdpovědětVymazat
  3. Proroctví sester jsem si chtěla přečíst, ale docela jsi mě odradila.

    OdpovědětVymazat
  4. Táto kniha lákala aj mňa, ale teraz už ani veľmi nie :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak teraz neviem, čo si o tom myslieť. Čítala som len ukážku a už dlho ma to láka, ale každá recenzia je tak pól na pól. Asi bude najlepšie to skúsiť na vlastnej koži... :D Nemôžem povedať, ako niektorý, že si ma odradila. Kto vie. Možno ja budem z mála komu sa to bude páčiť. Skús si prečítať Zlodejku duší a potom mi hovor o blbých hrdinkách a super príbehoch, čo sú úžasne vymyslené a totálne spisovateľsky odfláknuté!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥