čtvrtek 23. ledna 2014

Můj autor roku 2013

Syki přišla s tímto projektem, takže momentálně přerušuju prezentaci do angličtiny a vrhám se do tohohle :) Jde o vybrání autora, který byl za rok 2013 nejlepší, úvodní článek najdete tady.
A kdo se stal mým autorem roku?

Richelle Mead

Vampýrská Akademie byla prostě úžasná. Za půl roku jsem ji přečetla celou, 6 úžasných dílů, které se dočkaly hodnocení nejméně 4 hvězdičky a třikrát 5 hvězd. Je mi fakt líto, že tato série skončila, ale právě se chystám na Pokrevní pouta, tak uvidíme. ;)

Info o autorce

Richelle se narodila 12. listopadu roku 1976, žije v USA v Seattlu. Vyučovala angličtinu, teď se ale na plný úvazek věnuje psaní knih. V ČR jí vyšly tři série, VA, Sukuba a Pokrevní pouta. Pak jí tu vyjde Věk X, o Dark swan se ještě neví. Můžete ji najít na jejím webu.

Proč je moje nej?

Nejlepší knihou je rovnou čtvrtý díl Krvavý slib (recenze). Opravdu se mi zařezal pod kůži, vyprovodil ze mě všechny emoce atd, atd.... Nevím, jestli to nepřekoná Šampion, který mi už leží na poličce (:D), ale prostě autorem roku 2013 je Richelle! :)

Pro neználky

Do loňského roku jsem o VA vůbec neslyšela, navedla mě na ni spolužačka. Nejdřív jsem si myslela, že mě to nebude bavit, a teď si říkám, jak jsem na to vůbec mohla přijít... VA je o dhampýrce Rose, která má za úkol samozřejmě vystudovat školu a pak se stát strážkyní své kamarádky princezny Lissy. Do toho se vplete okouzlující učitel Dimitrij a v druhém dílu už i Adrian, kterého jsem si fakt zamilovala.

Sečteno, podtrženo: Kdo nečetl, ať přečte! :)
Možná trochu Syki zklamu, VA už přece jen zná, ale přece jen je trošku problém najít knížku, kterou nečetla... ;)

5 komentářů:

  1. Richelle je úžasná spisovatelka. Její knížky miluju. Šampiona jsem zrovna dočetla a byl úžasný. Ten konec...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už ho mám na poličce a neodolala jsem a četla první kapitolu. Jsem na to docela napnutá :)

      Vymazat
  2. Na Upírsku akadémiu sa akurát chystám tak sa teším, lebo som nato čítala dobré ohlasy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto souhlasím, můj autor roku je taky Richelle Mead! Je božská, četla jsem i VA i Pokrevní Pouta a teď už napjatě čekám na další díl... :O :D :) <3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥