úterý 4. srpna 2015

Taková "jakože" recenze: Bezejmenný konec

Bezejmenný konec (Bezejmenný, #0.5)
Počet stran: 49
Série: Bezejmenný, 0.5
Nakladatelství: ---
Hodnocení Goodreads: 3.67 (ze 3 hodnocení)
Anotace:
248 dní. 


Uběhla přesně jedna sluneční fáze, než byl Tanečník bouře, šermíř velké Aliance tří, povolán do magického města Ankvarthu. Válka, která sužuje jeho zemi, se začíná stupňovat a Démoni, původní obyvatelé země, postupují směrem k hlavnímu městu. Vidina budoucnosti je nejasná a proto rada vyslala svého vojáka s jasným cílem. Vydat se na Slzné pláně a přinést artefakt nezměrné moci. 



Od války ale není nic tak, jak se může na první pohled zdát. 

Tanečník bouře má před sebou dlouhou cestu plnou bolesti a zármutku, ale i vidiny nové lásky. Bude každý z vyvolených mužů dost silný, aby přinesli artefakt zpět do Ankvarthu a zachránili tak své rodiny? Cesta démonským územím dokáže vyvolat staré vzpomínky a dokonce ani oni se nedokážou ranám minulosti vyrovnat. 

Člověk dělal chyby odnepaměti. 

A žádný z vojáků, dokonce ani Tanečník bouře, není výjimkou. 



Plamínci, bažíte po nějaké dobré fantasy? Po české fantasy? Tohle je sice novela, ale věřte, že až se nám dostane do rukou první díl, budeme zírat.


Bloggera Filipa určitě znáte. Spíš pod přezdívkou Filipshk. Právě píše sérii Bezejmenný a tohle je její prequel. A oficiálně říkám, že pokud je tohle jenom ten prequel, máme se na co těšit.

Dostáváme se do nového fantasy světa. Konkrétně do hlavy Tanečníka bouře, obávaného šermíře a legendy, jehož čeká nelehký úkol - zabránit nastávající válce. A přitom sám dobře ví, že jde na smrt. Jak myslíte, že ze své situace vybruslí?
V této novelce se toho na padesáti stranách skrývá opravdu mnoho. A já krucinál nevím, jak vám to popsat, aniž by v té větě nebyl spoiler!

Ale vězte, že autor myslí na všechno. Nejen, že to je fantasy, kterou všichni tolik zbožňujeme, ale i milovníci LGBT tématiky si přijdou na své (a mile mě to potěšilo!). Romantika tedy nechybí, a autor má u mě obrovské plus za vypsání oněch scén a emocí. Co jsem nedávno četla Pád noci, nedá se to srovnávat. Good job.

Co se týče postav, poznáme je zcela dokonale. Kolikrát najdu tří set stránkovou knihu, kde nejsou vykreslené charaktery, ale tady to bylo úplně dokonalé. Jo, ještě dlouho tu budu áchat. A to tu recenzi píšu snad dva týdny.
Tanečník bouře je prostě skvělý hrdina, který vás donutí přemýšlet a kterého ani nebudete chtít profackovat (na druhou stranu, kdo by dobrovolně fackoval legendu?). A těšte se na Tanečníkův Tanec. Opravdu není náhoda, že se mu říká Tanečník.


Konec vás možná překvapí, možná ne. Netuším, zda jsem to očekávala, spíš jsem byla překvapená, ale líbilo se mi to. Taková ta třešnička na dortu, znáte to.

Připadá mi, že tady píšu o ničem, a přitom to bylo něco tak úžasného! Doufám, že vy všichni, co jste trpěli knižní kocovinou a nemohli vypsat svoje pocity z knihy ani po několika dnech, to chápete! :D
Každopádně; Filipe, pokud si to čteš, držím pěsti a všechno ostatní, co se dá držet, aby to s Bezejmenným vyšlo (určitě si to ráda přečtu ;)), a vy ostatní? Střádejte penízky na tu dobu, kdy budeme moci Bezejmenný román (a klidně tuto novelku) držet v ruce.


Ještě jednou díky autorovi za zaslání ebooku!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! ♥