neděle 26. července 2015

Recenze: The Prince | Co dělal Maxon před Selekcí?

The Prince (The Selection, #0.5)Počet stran: 64
Série: Selekce, 0.5
Nakladatelství: HarperTeen, 2013
Hodnocení Goodreads: 3.77 (z 16 600 hodnocení)
Anotace:

Before thirty-five girls were chosen to compete in the Selection...

Before Aspen broke America's heart...

There was another girl in Prince Maxon's life...

Don't miss this thrilling 64-page original novella set in the world of the New York Times bestselling novel The Selection. Also features a teaser to The Elite, Kiera Cass's hotly anticipated sequel to The Selection.



Zajímalo by vás, co se Maxonovi honilo hlavou před Selekcí? A jak se mu na tom zámku vlastně žije? Novela The Prince umožňuje nakouknout pod pokličku. No a co si o tom myslím já?


Pamatujete na rozhovor Americy a Maxona? Jak jí řekl, že nikdy žádnou dívku neměl? Proto jsem byla poměrně překvapená, když jsem podle výše uvedené anotace zjistila, že někoho měl. Pokud si to tedy vážně myslíte, musím vás uvést z omylu.

Děj knihy je zasazen těsně před start Selekce. Maxon z toho nemá příliš dobré pocity. A pak je tu jeho dlouhodobá kamarádka Daphne, s níž vyrůstal, a která k němu cítí něco víc než pouhé přátelství. Maxon ovšem friendzone překročit nehodlá.
A to je vše. Daphne je ta dívka před Americou. Hm? Podle anotace bych si představila tedy něco jiného, ale tak dobře. Pokud čekáte nějakou super lovestory, která končí tragicky kvůli startu Selekce, budete zklamaní. Na dvou stranách si Maxon s Daphne pokecají a to je vše.


Maxona mám ráda. Vážně. Ale tady byl... nějaký jiný. Asi jako když si všichni myslí, že je Warner psychopat, a pak si přečtou novelu Destroy Me. Maxonovy myšlenkové pochody mě občas udivovaly a to i na těchhle pár stranách. Kdybych ho měla soudit jenom podle této novely, určitě by nebyl tam, kde je teď (po Selekci i Elitě).
Ještě k ději. Novela je rozdělená na kapitoly, z čehož první půlka tvoří děj před Selekcí a druhá už Selekci. Takže ano, potkáme se i s Americou a jejím výletem do zahrady. Je to přesně ten, co se odehrává v Selekci, takže žádné nové dialogy nečekejte - zato si přečteme Maxonovy myšlenky, které mu běžely hlavou, zatímco se bavil s Americou, a ty byly opravdu zvláštní.

Maxon and America by trujayyCo se tedy týče angličtiny, u některých výrazů je trošičku problém, protože Maxon je z té elity a mluví vybraným jazykem (jak se mu America vysmívala). Ale jinak se to čte lehce, i styl psaní je fajn, takže pokud jste začátečník, věřím, že nebude problém to přečíst.

Z novely mám tedy trochu rozporuplné pocity. Čekala jsem něco trochu jiného, než mi bylo nabídnuto. Ale zklamaná nejsem; prostě typická Selekce.
A co jste vy říkali na Maxona? :)

4 komentáře:

  1. Už anotácia mi prišla zvláštna,. tiež ma hneď zarazilo, keď sa spomenulo dievča a pritom hovoril v Selekcii, že nikoho nemal. Obsahovo to vyzerá na takú krátku oddychovku, nápad to nie je zlý, ale mám taký pocit, že to nebude nejako extra super kniha. Každopádne vďaka za recenziu, netušila som, že je niečo také napísané :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic moc extra super to vážně není, opravdu jenom na oddech, když zrovna není co dělat. A nemáš zač :)

      Vymazat
  2. Kdes to vlastně sehnala? :D Hrozně ráda bych si to přečetla (i když, s mou angličtinou...)... dík :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥