neděle 14. září 2014

RC recenze: Volání sirény | Prokletí

 Volání sirény – ProkletíPočet stran: 280
Série: Volání sirény, 1
Nakladatelství: Fragment, 2014
Hodnocení Goodreads: 3.00 (heh. Z 1 hodnocení :D)
Anotace:
PŘEKONÁ PRAVÁ LÁSKA STALETÍ, SMRTÍCÍ NENÁVIST A DÁVNÉ PROKLETÍ?

Larissa je siréna. Už stovky let jí moře přikazuje zabíjet muže. A ona tak činí. Touží však z tohoto bludného kruhu uniknout. Je rozhodnuta udělat pro to cokoliv. Svojí krásou ovládne černomága Liama, a ten se do ní bezhlavě zamiluje. Nabídne jí dohodu: pokud se stane jeho ženou, pomůže jí zpřetrhat pouta, která ji spojují s nemilosrdným mořem. Larissa souhlasí.
Cestu jí však zkříží Derren. Je to první muž, který jí neleží u nohou a odolává jejímu uhrančivému půvabu. Jeho odtažitost začne Larissu přitahovat a ona není schopná se svým citům bránit. Dokáže si vybrat toho pravého? Bude ochotná obětovat lásce třeba i svoji nesmrtelnost?

Říkala jsem si - nadpřirozená romance, to bude super. Já ani nevím, co si o tom mám pořádně myslet. Příběh je to opravdu zajímavý a je vidět, že nad tím byla spousta práce a všechno to je důkladně promyšlené - ale přece jen jsem čekala něco trochu jiného.


Příběh zůstává až příliš tajemný. Kdybych nečetla anotaci, tak polovinu knihy nevím, že Liam je černomág a proč si ho Larissa vzala. Ale dobře, od toho ta anotace existuje.
Hlavní hrdinka Larissa mi teda vůbec nesedla. Možná až ke konci knihy, ale tím si nejsem jistá. Je těžké číst s hlavní hrdinkou, kterou nemáte rádi, jinak bych tuhle knihu přelouskala trochu rychleji. Její myšlenky mě opravdu iritovaly, zezačátku jsem ji chápala - jasně, je to bezcitná siréna. Ale později už mi to šlo na mozek.
Liam a Derren, dva záhadní bratři černomágové. Ta jejich minulost příběh pěkně zpestřila, to zase jo. Jen mě překvapovalo jejich chování. Liam beznadějný romantik, Derren zas až velký tajnůstkář. Navíc Liamův a Larissin vztah byl o ničem. Jasně, že to je vidět už od začátku, ale to jejich chování... no, to nic. Ještě že tam byl Derren.

Příběh je svižný a čtivý, kdybych se s Larissou trochu víc sblížila, opravdu bych to dočetla dřív. Prostě typická burdovka, líbí se mi, že zabrousila víc i na romantiku než jen na ty dávné souboje atd. Jak jsem už uvedla, příběh je opravdu promyšlený. Všechno do sebe zapadá, žádná postava tam není jen tak na ozdobu.
Asi jsem očekávala trochu víc těch maleb... :D Ale byly krásné, opravdu Míšin styl kreslení obdivuju. Příště klidně víc! :))

A ten konec, ten to teda vytrolil. TO JAKO VÁŽNĚ? Míša mě pěkně překvapila. Už od KM jsem byla připravená, že to zase bude něco super otevřeného, ale až takhle? Jsem zvědavá. Velice.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.

5 komentářů:

  1. Už druhá recenze na knihu a ani jedna není úplně pozitivní. Jsem zvědavá, co na to řeknu já, až si ji pořídím. Bojím se, že mě zklame a nebudu od autorky chtít číst nic jiného, ale uvidíme no.. Jinak hezky napsaná recenze, vždy je blbé, když si člověk neoblíbí hlavní hrdinku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem zvědavá jak se mi bude kniha líbit. Doufám, že si hlavní hrdinku aspoň trochu oblíbím :-) Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle kniha mi nějak unikla, ale vypadá zajímavě. Od Burdové jsem zatím nic nečetla, a z tvojí recenze nějak nevím, jestli jsi ke knize nakloněná pozitivně, nebo ne :D Ale i tak, nasadila jsi mi s ní brouka do hlavy.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze, jen mám připomínku k té anotaci. Anotace nemá žádným způsobem nahrazovat část knihy, nebo tak něco. Vlastně když se podíváš na nějakou tak třicet-čtyřicet let starou knihu, pravděpodobně tam žádnou anotaci nenajdeš. Je to tedy chyba Burdové, že onu dohodu mezi Larissou a Liamem, nebo to jeho černomágžství (takhle se to určitě neskloňuje, ale dejme tomu :)), nezvíraznila dostatečně v knize.
    Jinak s Larissou jsem si taky nesedla - ale to já s žádou z jejich hrdinek (až na Aragen. Ze začátku.)
    Řekla bych, že nadpřirozená romance je zřejmě styl, který MB sedí nejvíce, ale i tak by na sobě měla zapracovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že máš skvělou recenzi, ale prostě, no, moc mě ta kniha nenadchla, nezlob se.:( Ono to totiž vypadá, že tě kniha jako prostě ani nebavila..:( Neříkám, že to mám líp udělané jak ty, jen to vypadá, že tě kniha nebavila.
    Můj blog: myfairfavourite.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥