středa 23. července 2014

RC recenze: Eragon + Eldest | Audioknihy

Tak i mě se dostalo té cti si poslechnout nějakou audioknihu. A abych se přiznala, zezačátku jsem se toho opravdu obávala. Prostě radši držím klasické knihy, někdy e-knihu, a CD bylo zase něco nového. Navíc jsem měla strach, aby mi sedl dabérův hlas...
Ale říkám si, že jsem byla paranoidní, co se týče tohohle...

Martin Stránský prostě patří mezi mé oblíbené herce, i když jsem ho viděla pouze v jedné roli a to ke všemu v pohádce, ale kdo by neměl rád Lucifera, že... Potupně se přiznám, že i přesto, že jsem ho už slyšela mluvit v Pekle s princeznou a pár upoutávek na seriály, deset minut jsem seděla nad přehrávačem s CD v ruce a přemlouvala se, ať to tam strčím. Prostě jsem se bála, že jeho hlas bude přes dabing znít trochu jinak a já si to vůbec neužiju.
Teď si říkám, co se mnou bylo :D Jakmile jsem se přemluvila a pustila si první kapitolu, věděla jsem, že nad touto audioknihou strávím opravdu dlouhou dobu. (Není lepší věc než si to pustit a rozvalit se na posteli. A snít.) U audioknih je jedna výhoda - nenamáháte svoje oči, čte to za vás někdo jiný, takže se perfektně dá rozvíjet naše představivost.

 Eragon – AUDIOKNIHAEragon

Anotace Eragona: Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství…
Chudý farmářský chlapec Eragon najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou...

K ději Eragona jsem se vyjadřovala už několikrát, pokud nechcete audioknižně vykecávací článek, tak si můžete najet na normální recenzi.
Prostě nepřestanu obdivovat Christophera Paoliniho za svět, který vytvořil v pouhých patnácti letech. Děj Eragona vás opravdu nemůže nudit, protože je celý nabitý akcí, překvapivými odhaleními a sem tam i vtipnými scénami (ne nadarmo se říká, že teenagerský humor může dobře napsat jedině teenager). Prostě má můj obdiv, protože já beru za úspěch, že jsem napsala 320 str. knihu a on si dá v patnácti rovnou přes 400. (Že bych to taky zkusila?)
Nechtěla bych Eragona namlouvat. Osmnáct hodin, no páni :)

 Eldest – AUDIOKNIHAEldest

Anotace Eldesta: Šíří se temnota, přichází beznaděj, vládne zlo...

Eragon se svojí dračicí Safirou se vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuje zmatek a nejistota, protože neví, komu může věřit.

Druhý díl tetralogie Odkaz Dračích jezdců.

Takže úplně stejně (skoro stejně) jako u Eragona. Komu se nechce číst ty obdivující žvásty tady, najeďte si na knižní recenzi.
Tak tady mě počet hodin překvapil ještě víc. Dvacet čtyři hodin a ještě něco k tomu. To mě teda dostalo, až jsem si říkala, jak dlouho to budu poslouchat.
Opět nemám nic proti hlasu i intonaci, všechno skvěle sedí.
A děj? Lepší než jednička, to prostě bezkonkurenčně. Murtagha mi nikdo nevymluví. A ani Arya mu ti nevadila, konečně taky dostala trochu víc prostoru než v prvním dílu.

Tak teď už aspoň vím, co mají všichni s těmi audioknihami. :) Ségra (celoživotní nečtivec) dokonce prohlásila, že bych měla taky něco namluvit, protože potom si to poslechne a aspoň to nebude muset číst. No tak uvidíme. :)
A taky se přidávám na stranu těch, co audioknihy doporučují!

Za poskytnutí těchto audioknih děkuji nakladatelství Fragment!

Tak tenhle obrázek mě dostal :D

2 komentáře:

  1. Já jsem se popravdě ještě k žádné audioknize nedostala, každopádně mě to strašně láká a Eragon mi přijde pro začátek super volba. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se taky nikdy k žádné audioknize nedostala, ale chci to v blízké době vyzkoušet. Už mě napadla možnost eragon, tak to asi opravdu vyzkouším. Hezká recenze :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥