čtvrtek 22. května 2014

RC Recenze: Hrej tajně | Starbucks se vrací!

Počet stran: 199
Série: The Game, 2 (volné pokračování)
Překlad: Čeněk Matocha
Nakladatelství: Galatea, 2014
Originální název: Playing for Keeps
Hodnocení Goodreads: 4.10 (z 3 486 hodnocení)
Anotace:
Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil.Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět…Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil… Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší…

Tuto sérii a autorku odteď opravdu zbožňuju (jestli jsem to už nenapsala v recenzi na Hrej hráčem). Sice se mi docela stýskalo po Maddie a Bradenovi, ale tohle taky nebylo špatné. I když pár výtek bych měla...


Nejdřív mi to přišlo trochu na styl Fifty Shades, bez nějaké zápletky/děje a jenom sex, sex, sex. Nakonec to přece jen bylo dobré, i když jsem četla radši Astonovy kapitoly než ty s Megan. Ta jeho minulost byla perfektně promyšlená, klobouk dolů, Emmo! :)
Kdo mi tady ale totálně vytřel zrak, tak to je Braden. V jedničce byl tak úžasný hrdina, ale tady si to pěkně pokazil. Zkrátka nemám ráda příliš ochranářské týpky. Všechno bylo na Megan a on neměl právo ji pořád bránit... Měla jsem chuť mu jednu vrazit, kdyby aspoň existoval.
A Kay mě štvala taky, i když se tam moc často nevyskytovala, což mě trochu mrzelo, protože v jedničce byla skvělá. Stejně tak i ostatní členky holčičího týmu, Maddie (stejně dobrá jako předtím) no a Megan.
Tak, hlavní hrdinové na konec! :) Aston byl opravdu úžasný, když pomineme tu jeho "zástěrku", a jsem na Maddiině straně, taky mám radši kluky, co nemluví sprostě. Megan mě místy trochu vytáčela, ale ten konec s Poppy byl úžasný. Nejvtipnější scéna z knihy.

Možná jsem si tu knížku mohla dát až o měsíc později, to mám narozeniny (dnes přesně za měsíc! :D), ale zase teď se to hodilo, protože máme plné ruce práce s přípravami na školní Akademii a ke všemu postupové zkoušky v ZUŠce. No, držte mi palce! :)

Ubírá to na kvalitě Hrej hráčem, ale tuto knihu si taky přečtěte. Už nebyla tak vtipná, ale přece jen tam něco bylo, bavilo mě to číst a jak je uzoučká, tak to šlo vcelku rychle. (Opravdu ale mohla být o trochu tlustší.)
A fakt jsem zvědavá, s čím mě autorka překvapí v Abbině příběhu. (A ne, Starbucks se nevrací. Jen mě to tak napadlo.)


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Galatea.

2 komentáře:

  1. Knížka mi včera přišla domů a páni - fakt, že jo! Je tak tenká!!!
    Nicméně jsem na ni zvědavá :) Zatím jsem si přečetla jen tak jednu kapitolku (abych zhruba ¨věděla :D ) a přišlo mi to hooodně erotické, tak uvidíme :-) Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle recenzní výtisk mi už hezky bydlí v knihovničce, jen pořád nevím, kdy se k němu dostanu ^^ Ale jsem na to vážně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥